Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εργασιακά νέα από τα ΜΜΕ

Πάτρα: H κοινωνία στο πλευρό της ΕΡΤ - Απομονωμένος ο καρνάβαλος που παριστάνει την κυβέρνηση


...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com, η φωτο από τα δικαστήρια της Πάτρας....


Ήταν και πάλι όλοι και όλες εκεί. Οι αλληλέγγυη που δίνουν μαχητικό και συνεχές παρόν, σωματεία και εργαζόμενοι, πολιτικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση. Στα δικαστήρια της Πάτρας φάνηκε γι άλλη μια φορά η απομόνωση των καρναβαλιστών που ντύθηκαν συγκυβέρνηση, καθώς δεν είχαν ούτε καν μάρτυρα υπέρ τους. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που με το αζημίωτο της ανάδειξης σε θέσεις ευθύνης εντός της ΕΡΤ όποτε δικάζονταν συμβασιούχοι ή σωματεία για τις απεργίας τους, έκαναν παρέλαση οι ψευδομάρτυρες με αντάλλαγμα την "καριέρα" εντός του Ραδιομεγάρου.

"Υπεύθυνοι" για την εξέλιξη αυτή, οι αλληλέγγυοι, η ασπίδα της κοινωνίας, που λόγω αυτής κανείς πια δεν μπορεί να κάνει τη βρωμοδουλειά και να κυκλοφορεί σίγουρος ότι δεν θα τα ακούσει δημοσίως στο φούρνο, στο μπακάλη, το μανάβη και δεν θα εισπράξει την κοινωνική χλεύη.

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά κρατηθείτε γιατί το ωραίο έγινε μια ημέρα πριν τη δίκη.

Σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, στην περιοχή της Τριταίας,  μια μέρα πριν τη δίκη μπήκε πλανόδιο αυτοκίνητο - βαν, από έμπορο που επισκέπτεται τα χωριά της περιοχής για να πουλήσει την πραμάτεια του. Στο μεγάφωνο δεν ακούγονταν ούτε δημοτικά, ούτε σκυλάδικα, αλλά το ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας που εκείνη την ώρα είχε εκπομπή για τη δίκη.



Νάσος Μπράτσος - Αυτήκοος μάρτυρας και με την έκπληξη να μην έχει περάσει ακόμα



Ολοκληρώθηκε η δίκη κατά των παράνομων απολύσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας
Κοινωνία

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com, η φωτο από τα δικαστήρια της Πάτρας....
Στο Πρωτοδικείο Πατρών εξετάστηκαν σήμερα οι αγωγές των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας κατά των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεών τους, στις 11 Ιουνίου του 2013 μέσω του νομικά διάτρητου εγγράφου του Γκίκα Μάναλη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος του δημοσίου επικαλέστηκε  την απόφαση του ΣτΕ. Η αντίπαλη πλευρά δεν είχε μάρτυρες, ενώ μετά από δύο σύντομες διακοπές, η δίκη ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Πατρών για να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν τη σιγουριά για τη δικαίωση των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιάννης Λευκιμιάτης, ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και η Χρυσή Κοσμάτου, εργαζόμενη της ΕΡΑ Πάτρας.

Ο Δήμος Πατρέων εξέφρασε τη συμπαράσταση του με την παρουσία στα δικαστήρια του Αντιδημάρχου Διοίκησης Δήμου Πατρέων Διονύση Πλέσσα.

Στο Πρωτοδικείο Πατρών, δίπλα στους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πάτρας, βρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών, της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.












Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Επικοινωνία 94 FM

  ...αναδημοσίευση από financialcrimesnews.blogspot.gr...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία για άλλη μια φορά γίνονται βορρά στο όνομα του εξορθολογισμού του ραδιοφώνου  … Μετά από 13 μήνες που είμαστε απλήρωτοι και μετά από πολύχρονες απειλές για κλείσιμο της επιχείρησης έρχεται σήμερα η νέα διοίκηση για να πράξει το χειρότερο όλων , να πετάξει στο δρόμο 5 εργαζόμενους ….

Οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία έχουμε δεχθεί λάσπη από τις διοικήσεις που μην βλέποντας την ανικανότητα τους να κάνουν το ραδιόφωνο σημαντικό φορέα πολιτισμού για τον δήμο ρίχνουν το μπαλάκι σε εμάς που εδώ και χρόνια ουσιαστικά χρηματοδοτούμε  το ραδιόφωνο και εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε δελτίο τύπου που έβγαλε ο δήμος Ηρακλείου στις 13/11/2014 αναφέρεται ότι :

*** 1 η  νέα δημοτική αρχή παρέλαβε χρέος τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριου ευρώ
Απαντάμε ότι η ευθύνη για το χρέος έχουν μόνο οι διοικήσεις που με τον την κακή διαχείριση τους έχουν φτάσει την επιχείρηση σε αυτό το σημείο και που αναμασάνε την ίδια καραμέλα χρησιμοποιώντας το χρέος που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει σαν άλλοθι για της αντεργατικές πρακτικές που ακλουθούν .Η νέα διοίκηση δεν ξέφυγε από αυτό το μοτίβο και στο όνομα του εξορθολογισμού προχώρησε στις πέντε απολύσεις.

*** 2  Η οικονομική αιμορραγία του Δήμου πρέπει να σταματήσει
Αναρωτιόμαστε αυτή η αιμορραγία πως προκλήθηκε  και από ποιους; Και εν κατακλείδι οι  πέντε απολύσεις είναι το αιμοστατικό που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος;

*** 3 επικαλούνται ότι με το χαρτί που τους δίνει ο νομός για μεταφορά στον δήμο εργαζόμενων στην επιχείρηση για 2+2 χρόνια  προχωράνε σε 6 μεταφορες εργαζομενων

***Ζητάμε να προχωρήσει το μέτρο αυτό και για τους πέντε εργαζόμενους που απολύθηκαν και φυσικά να μεταφερθούν  και όσοι άλλοι συνάδελφοι το επιθυμούν.

Και τέλος  αμφισβητούμε τα κριτήρια που έβαλε η διοίκηση για την απόλυση των πέντε συναδέλφων και θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι 4 από τους; 5 είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα για την μη καταβολή της μισθοδοσίας και είχαν προβεί σε κατασχετήριο του λογαριασμού του ραδιοφώνου…


Σημείωση του blog: Τη Δευτέρα συνάντηση των κλαδικών σωματείων με το Δήμαρχο. Οι τρεις από τους πέντε αποδέχτηκαν να αποζημιωθούν και να φύγουν, κουρασμένοι από την ταλαιπωρία χρόνων. Οι δύο (μέλη της ΕΣΗΕΑ), διεκδικούν την παραμονή τους.



Νέα ασυνέπεια - Νέα απεργία στην Ελευθεροτυπία

...αναδημοσίευση από financialcrimesnews.blogspot.gr...


Με θέμα την έναρξη απεργιών στην Ελευθεροτυπία συνεδριάζουν αυτή την ώρα τα κλαδικά σωματεία, αφού γι άλλη μια φορά δεν τηρήθηκε η υπόσχεση πληρωμής. Αντίθετα διακινήθηκε σχετική επιστολή που αναφέρει ότι ανάλογα με τα έσοδα θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και γι αυτό φταίνε δήθεν τα κλαδικά σωματεία, )ενώ πριν αυτά ασχοληθούν τα δεδουλευμένα καταβάλλονταν κανονικά γι αυτό έφτασαν και σε χρέη 7 μηνών).




ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές επτά (7) μηνών και διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ