Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Nέα κινητοποίηση στις 15 Ιουλίου στην Πάτρα για τους εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/22940-matwmenes-fraoyles-nea-kinhtopoihsh-stis-15-ioylioy-sthn-patra-gia-toys-ergates-ghs-ths-n-manwladas...


Σε ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Πάτρας αναφέρει ότι: "Όχι άλλο αίμα για τς φράουλες της Βαγγελάτος Α.Ε. - Αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/7 σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στο εργατικό κέντρο Πάτρας με την παρουσία σωματείων και συλλογικοτήτων για να συζητηθούν και να προγραμματιστούν οι επόμενες δράσεις συμπαράστασης στους εργάτες γης της Νέα Μανωλάδας.

Η πετυχημένη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια την Πέμπτη 3/7 με τη συμμετοχή πολλών σωματείων συλλόγων συνδικάτων και συλλογικοτήτων της Πάτρας, καθώς και της ευρύτερης αριστεράς, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε για να μετατρέψουμε τα ψηφίσματα αλληλεγγύης σε ενεργή συμπαράσταση.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έχουν ήδη βγάλει:

Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ριο, Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ, Σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, το σωματείο ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ και η ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι, Επιστήμης υλικών, Φυσικού, Χημικού και Ιατρικής.

Η μάχη των μεταναστών εργατών γης της Ν. Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας η θέση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας των συνδικάτων των φοιτητικών συλλόγων των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των κομμάτων της αριστεράς είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας και όλων των μεταναστών που παλεύουν.

Καλούμε όλους την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 9πμ στην πλ. Γεωργίου για να βαδίσουμε όλοι μαζί στα δικαστήρια διεκδικώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

*Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

*Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας

*Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι συνεργοί του

*Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα

*Ίσα δικαιώματα στη δουλειά και τη διαβίωση".




 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

"Σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα περιμένει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς στους αδίστακτους εγκληματίες που έβαψαν με το αίμα των εργατών την περιοχή της Μανωλάδας.

Οι εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές ζήτησαν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα τους από τους φραουλοπαραγωγούς και η απάντηση που εδόθη προς τους εργαζόμενους ήταν το γάζωμα με σφαίρες αδίστακτα από τους επιστάτες της επιχείρησης, θυμίζοντας εικόνες άλλων εποχών, δουλεμπορίου του Αμερικάνικου Νότου.

Κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, την πείνα, την ανέχεια, την εξαθλίωση αυτό μία πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να το δεχθεί.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τους εργάτες γης της Μανωλάδας".