Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Mεταξύ Απεράθου Νάξου (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια) και Αρχαγγέλλου Ρόδου (Αγ. Θεόδωροι) η μάχη της ανόδου



Συνεχίστηκε και την Παρασκευή 27 Ιουνίου (τρίτη αγωνιστική ημέρα) το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ εθνική κατηγορία ανδρών στο μπάσκετ, με τη συμμετοχή των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου. Οι αγώνες διεξάγονται στο κλειστό «Εθνικής Αντιστάσεως» στην Καλλιθέα.



 Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 29 Ιουνίου και η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς θα κερδίσει την άνοδο. Στο γκρούπ αναμετρώνται οι πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου.


Για πρώτη φορά ο θεσμός καλύπτεται από την ελεύθερη ΕΡΤ - ertopen, δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης στις αθλητικές κυψέλες της περιφέρειας.





Στο παραμύθι το άσχημο βατραχάκι μεταμορφώνεται σε πριγκιπόπουλο, αλλά τα παραμύθια όπως είναι γνωστό απέχουν από την πραγματικότητα. Το «αγωνιστικό βατραχάκι» της πρώτης αγωνιστικής ήταν ο Αρίωνας Μυτιλήνης (έχασε με διαφορά από τους Ίωνες Χίου) που τη δεύτερη αγωνιστική μεταμορφώθηκε σε πριγκιπόπουλο κερδίζοντας το Καρλόβασι και με αυτόν τον αέρα στάθηκε και στο πρώτο δεκάλεπτο στον τρίτο του αγώνα με τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, όπου το σκορ ήταν 14-14.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο δυο-τρεις χαμένες επιθέσεις των Μυτιληνιών, στις οποίες ανταπέδωσαν με καλάθια οι Απεραθίτες, έφεραν τη διαφορά στο 35-22 στο ημίχρονο.

Ακολούθως η ομάδα της Νάξου δικαίωσε τις εκτιμήσεις που τη θέλουν τη μόνη ικανή να χτυπήσει τους Ροδίτες που είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 62-41 και τελικά τον αγώνα με 68-61, σκορ αξιοπρεπέστατο για τον αγωνιστικά μεταμορφωμένο σε σχέση με την πρεμιέρα και μαχητικό, Αρίωνα Μυτιλήνης.



Στο δεύτερο αγώνα η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου ήταν απολύτως πλασματική με 18-10 υπέρ των Αγίων Θεοδώρων Αρχαγγέλλου, έναντι της Α.Ε. Καρλοβάσου, η οποία 3΄.45’’ πριν τη λήξη ήταν μπροστά με 10-8.
Από εκεί και πέρα το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με τους Ροδίτες μπροστά 40-13 δηλαδή οι Σαμιώτες είχαν τρεις πόντους σε δέκα λεπτά.
Τρίτο δεκάλεπτο με 60-26 και λήξη με 81-39 σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε κριτική.
Το Σάββατο Ρόδος και Νάξος κοντράρονται με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει στη Γ’ Εθνική.