Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Mε το δεξί μπήκαν οι Ροδίτες, χαμόγελα για τους Μυτιληνιούς



 Συνεχίστηκε και την Πέμπτη 26 Ιουνίου (δεύτερη αγωνιστική ημέρα) το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ εθνική κατηγορία ανδρών στο μπάσκετ, με τη συμμετοχή των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου. Οι αγώνες διεξάγονται στο κλειστό «Εθνικής Αντιστάσεως» στην Καλλιθέα.


 Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 29 Ιουνίου και η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς θα κερδίσει την άνοδο. Στο γκρούπ αναμετρώνται οι πρωταθλητές των νομών του Αιγαίου.


Για πρώτη φορά ο θεσμός καλύπτεται από την ελεύθερη ΕΡΤ - ertopen, δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης στις αθλητικές κυψέλες της περιφέρειας. 


Πρώτος αγώνας ήταν αυτός ανάμεσα στους πρωταθλητές Δωδεκανήσου, Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου, που την πρώτη αγωνιστική είχαν ρεπό και τους Ίωνες Χίου, που στην πρεμιέρα είχαν κερδίσει τον Αρίωνα Μυτιλήνης. Οι Ροδίτες δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, καθώς επικράτησαν χωρίς να απειληθούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα δεκάλεπτα 21-11, 46-32, 66-40, 88-63

Πλέον περιμένουν τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια Νάξου» (σήμερα οι πρωταθλητές Κυκλάδων είχαν ρεπό), που είναι η άλλη δυνατή ομάδα του τουρνουά, όπου μάλλον εκεί θα λυθούν οι «λογαριασμοί». Αν φυσικά δεν γίνει καμιά γκέλα την Παρασκευή.



Στο δεύτερο αγώνα ο Αρίωνας Μυτιλήνης σε ένα παιχνίδι με μεγάλες μάχες και ανατροπές στο σκορ, κέρδισε την αθλητική ένωση Καρλοβάσου. Οι Σαμιώτες ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-17, ακολούθησε μάχη για να τελειώσει το δεύτερο δεκάλεπτο με 39-39.

Γκράν γκινιόλ το τρίτο δεκάλεπτο με τη μια ομάδα να εκμεταλλεύεται τα λάθη της άλλης και να τελειώνει ο χρόνος με 51-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, λίγο έλειψε το Καρλόβασι να γυρίσει το μικρό προβάδισμα των Μυτιληνιών, όταν το σκορ πήγε 66-70 με τους Σαμιώτες να υπολείπονται, για να αρχίσουν τα σκόπιμα φάουλ, τα κλεψίματα, οι άστοχες βολές και το ροκάνισμα του χρόνου, που τελικά βρήκε τον Αρίωνα νικητή με 72-67.
Το πάλεψαν το παιχνίδι και το ήθελαν και οι δύο, αλλά στο τέλος ένας χαμογελάει.


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 27/06/2014 Γήπεδο: Εθνικής Αντιστάσεως
17.00 ΓΣ Αρίων Μυτ – ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια
19.00 ΑΣ ΑΓ. Θεόδωροι Αρχ.– ΑΣ Καρλόβασι
ΡΕΠΟ: Ιωνες ΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ - 28/06/2014 Γήπεδο: Εθνικής Αντιστάσεως
14.00 ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια – ΑΣ ΑΓ. Θεόδωροι Αρχ.
16.00 ΑΣ Καρλόβασι – Ιωνες ΑΣ
ΡΕΠΟ: ΓΣ Αρίων Μυτ

ΚΥΡΙΑΚΗ - 29/06/2014 Γήπεδο: Εθνικής Αντιστάσεως
 10.00 ΑΣ ΑΓ. Θεόδωροι Αρχ.– ΓΣ Αρίων Μυτ
12.00 Ιωνες ΑΣ – ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια
ΡΕΠΟ: ΑΣ Καρλόβασι