Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: συμπαράσταση στους απολυμένους της WIND‏




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Αγία Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΑ στο σωματείο εργαζομένων της Wind και στη
αγωνιζόμενη απολυμένη Ελένης Δεμέναγα
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Στις 9/1, εκδικάζεται η προσφυγή της Ελένης Δεμέναγα ενάντια στη διοίκηση της Wind. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μάχη, που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί.
Την άνοιξη του2011, η διοίκηση της Wind είχε ξεκινήσει μια σειρά απολύσεων – από τα γνωστά κύματα «εκκαθάρισης» που έχει κάνει κατά καιρούς, με αποτέλεσμα μέσα 4 χρόνια να έχουν χαθεί σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας!

Μια από τις συναδέλφους που μπήκαν στο στόχαστρο ήταν η Ελένη Δεμέναγα, παλιά υπάλληλος ,με χρόνια εμπειρίας και εργασίας στην Εξυπηρέτηση Πελατών.

Τους ενοχλούσε ιδιαίτερα η δράση της Ελένης, που μαζί με το Σωματείο συμμετείχε στις απεργίες και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντιστεκόταν στη διαρκή χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας στην Εξυπηρέτηση Πελατών, παρότρυνε και άλλους συνάδελφους ν’αγωνιστούνε όλοι μαζί ενωμένοι.
Η Ελένη δεν έσκυψε το κεφάλι και έπρεπε ν’ απολυθεί  για να αποτελεί η απόλυση της φόβητρο για τους υπόλοιπους.

Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών που με την ανοχή της κυβέρνησης καταπατά κάθε έννοια δικαίου, χρειάζεται από εμάς ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, μαζικότητα και αποφασιστικότητα, αν θέλουμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας και όχι απλά αποδεχόμαστε διαμαρτυρόμενοι τις απολύσεις και τις επιθέσεις των εργοδοτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πρέπει όλοι να δείξουμε τώρα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Ελένης στις 9/1. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: ΧΤΥΠΗΜΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ και της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ..

Ζητάμε τη δικαίωση της Ελένης Δεμέναγα. Δεν την εγκαταλείπουμε. Είμαστε περήφανοι που σήκωσε το κεφάλι, αντιστάθηκε μαζί με το σωματείο στην απόλυση και τη συκοφαντία.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας, μπροστά στις νέες μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας (εφαρμογή μνημονιακών νόμων, μειώσεις μισθών, απελευθέρωση απολύσεων κ.λπ.).

 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ