Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Aντιδράσεις για το "μαύρο" στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

Καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ για το κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων

"Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνητική απόφαση να κατεβάσει και τον τελευταίο πομπό της ΕΡΑ Ιωαννίνων.Σαν τους κλέφτες κυριολεκτικά οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποστέρησαν από τους ακροατές τη φωνή ενός σταθμού που λειτουργούσε ανελλιπώς εδώ και 65 χρόνια.Αναμένουμε τις αντιδράσεις τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας που έχουν ταχθεί κατά της φίμωσης του σταθμού και των εργαζομένων του.Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα σε καθεστώς λειτουργίας την ΕΡΑ Ιωαννίνων με δεδομένο μάλιστα ότι για το κλείσιμο της ΕΡΤ/ ΕΡΑ εκκρεμούν αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης".

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «κυβέρνηση και τους υποτακτικούς της» όχι μόνο για το κλείσιμο του σήματος του σταθμού, αλλά και για την... εορταστική συγκυρία.
«Το γεγονός ότι ο πομπός της ΕΡΑ Ηπείρου είναι ο πρώτος περιφερειακός πομπός που πέφτει, αποτυπώνει τις ευθύνες των τοπικών αρχών, που είτε αδιαφόρησαν είτε και επιδίωξαν να χαθεί αυτή η φωνή που ενώνει τον νομό μας εδώ και εξήντα χρόνια» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταγγέλλει τη ΝΔ και τους «χειροκροτητές» της, ως εξής: «Το ανεπίσημο επιχείρημα είναι ότι η ΕΡΑ… κατανάλωνε ρεύμα.
Αυτά να τ’ αφήσουν οι χειροκροτητές της ΝΔ, η οποία χρωστάει στη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο ευρώ». Καταλήγει τονίζοντας ότι «έρχεται η ώρα που θα κυβερνήσει πάλι ο λαός και δεν θα έχουν που να κρυφτούνε, γιατί εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και η δικαιοσύνη του λαού μας θα είναι αμείλικτη».

"Σαν τον κλέφτη έκλεισαν την ΕΡΑ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, που όπως eεπισημαίνει: "Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκλεισε τη φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων παραμονή Πρωτοχρονιάς, σαν τον κλέφτη, όπως άλλωστε επιχειρεί κάθε αντιδημοκρατική της παρέμβαση.
Αφού «έστρωσε το δρόμο» με τις δήθεν αγανακτισμένες εκκλήσεις των έμμισθών της στην πόλη, θεώρησε ότι απέκτησε το ηθικό έρεισμα για να φιμώσει την ελεύθερη φωνή των απολυμένων της. Γελάστηκε, τόσο αυτή, όσο και οι εγχώριοι συνεργάτες της.

Ούτε ηθική, ούτε καμία άλλη νομιμοποίηση δεν έχουν οι φασιστικού τύπου παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα. Η ΕΡΑ Ιωαννίνων, είμαστε όλοι εμείς και όλοι εμείς θα την υπερασπιστούμε, μαζί θα κρατήσουμε τη φωνή της ζωντανή. Εμείς θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, μαζί και τη μνημονιακή χούντα τους".