Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Συνεχίζουμε αταλάντευτα ! εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα!


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    26-6-2013

Συνεχίζουμε αταλάντευτα ! εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα! Καμιά απόλυση. Δεν υπογραφούμε  «συμβάσεις»   που   «νομιμοποιούν»  τις αντισυνταγματικές  παράνομες  απολύσεις! Σε συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου  της ΠΟΣΠΕΡΤ, που βρίσκεται σε ανοικτή συνεδρίαση  και με γνώση ότι  η ΕΡΤ  αποτελεί  σημείο αναφοράς των καθημερινών αγώνων που εξελίσσονται στο δημόσιο  και ιδιωτικό τομέα και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής  διεθνών οργανώσεων, κινημάτων και κάθε ευαίσθητου ανθρώπου,  αποφασίστηκε :

-Συνεχίζουμε αταλάντευτα και  με την ίδια δυναμική.

-Απαιτούμε  εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια  μέρα!

-Καμιά απόλυση, όχι στις  «συμβάσεις ορισμένου χρόνου»  που μεθοδεύει  η Κυβέρνηση  για να  νομιμοποιήσει   τις αντισυνταγματικές  παράνομες  απολύσεις! Για να «χρησιμοποιήσει» τους εργαζόμενους ώστε με  την γνώση τους να στήσουν  το κατασκεύασμα αντι-ΕΡΤ,  να δώσει εξετάσεις στην τρόικα ότι υλοποιεί τη γραμμή

« απολύσεις και μετά εντελώς νέες προσλήψεις» και μετά να τους πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα! Δεν  μας ξεγελούν   πια!

-Απαιτούμε από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει άμεσα εντολή να ανοίξουν οι πομποί της ΕΡΤ, σε εφαρμογή της  απόφασης του ΣΤΕ, που εδώ και 10 μέρες προκλητικά αγνοεί η Κυβέρνηση.

-Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό οικονομικών να σταματήσει τους απάνθρωπους εκβιασμούς προς τους εργαζομένους και να ακυρώσει  τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  και τις Υπουργικές αποφάσεις που καταργούν  οργανισμούς  και δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις, καταπατώντας κάθε έννοια  συνταγματικού δικαίου  Κοινοβουλευτισμού και Δημοκρατίας.

-Καλούμε  κάθε μέρα κάθε ώρα  στο  Ραδιομέγαρο ;την ΠΕΜΠΤΗ   27/ 6   διοργανώνονται:-19.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

-20.30 Violet Luise  (Λουίζα Κωστούλα)

Μουσική performance με στοιχεία της Ηλεκτρονικής μουσικής και της επεξεργασίας φωνής .

21.00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ :   Χορωδία  της ΕΡΤ  σε γνωστά τραγούδια

  - ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ    

   -ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

   -LAMNIA BEDIOUI και SOLIS  BARKI – ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ  κρουστά  

   -Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (πιάνο) σε τραγούδια του με   στίχους του Ιταλού ΤΖΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ)  και  από θεατρικές παραστάσεις. Τραγουδάει ο ηθοποιός   ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ

   -ΤΡΙΤΗ ΟΧΘΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΡΟΚ

  -«ZOULIXO  λίγο» ΘΕΑΤΡΙΚΟ ROCK ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ Γιώργος Μακρής φωνή, Τίμος Χατζιηωάννου πλήκτρα φωνή,

Κώστας Πέτρογλου τύμπανα- φωνή Στέλιος Φράγκος Κιθάρα -φωνή Παναγιώτης Χαράμης μπάσο.
2)ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ 26/6/2013
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 / 06/ 2013

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:

·        Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

·        Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.

·        Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διακτυακή ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίν ότι η  μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίο εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από ΄κει και πέρα είναι ανοιχτοί, όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ