Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Σύσκεψη με σωματεία την Τρίτη - το σημερινό πρόγραμμα

«Η ΕΡΤ είμαστε εμείς»
Όσες συνεντεύξεις και εάν δίνουν, όσες δικαιολογίες και εάν λένε, για το μαύρο της ΕΡΤ, η Παγκόσμια κοινότητα έχει βγάλει τα συμπεράσματα της!
Άλλωστε τα 5.000.000 συνεχούς παρακολούθησης του 24ωρου προγράμματος της ΕΡΤ εδώ και 13 ημέρες, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος την κρατά ζωντανή, σαν να μην έκλεισε μια ημέρα και απαιτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ανοίξουν οι πομποί της.
Οι δολιοφθορές που γίνονται καθημερινά σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, όπως αυτές στα κέντρα εκπομπής Καλαμάτας, Τρίπολης και Δολιανών -όπου έσπασαν τις κλειδαριές, παραμονή της ομιλίας του Σαμαρά στο Ναύπλιο- αποδεικνύουν ότι είναι υπόλογοι για φθορά της δημόσιας περιουσίας.
Δεν θα το επιτρέψουμε, γι’ αυτό παραμένουμε στο Ραδιομέγαρο με τη στήριξη του κόσμου που καθημερινά βρίσκεται κοντά μας. Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ, χωρίς καμιά απόλυση,  χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Tη Δευτέρα, οι εκδηλώσεις μας συνεχίζονται με ανοικτή συζήτηση στις 18.00 στο προαύλιο της ΕΡΤ .
Στις 20.30 Ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου, θα παίξει κομμάτια του στο πιάνο, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή «ΑΙΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ».Τραγουδά η ηθοποιός Μαρία  Κόμη- Παπαγιαννάκη
Ακολουθούν  τα Μουσικά σύνολα   της ΕΡΤ :
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Χρήστο Παπαγεωργίου, παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος Baroque και μουσική του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο. Αμέσως μετά:
-Μάνος Πυροβολάκης  (με τους Παναγιώτη Κατσικιώτη –ντράμς, Κ. Γιανίρη –μπάσο, Γιάννη Μολυμπάκη -λαούτο)
-Μάκης Αμπλιανίτης   -Δημήτρης Καλαντζής με το Τρίο Jazz
-Πένυ Ραμαντάνη (με τραγούδια από την πορεία  της με τους Οναρ και διασκευές), μαζί της ο Δημήτρης Καρράς  και ο Δημήτρης Νίτης.
Το πρόγραμμα μας συνεχίζει δυναμικά και στο πνεύμα της ημέρας, με τις Τσαμπούνες του Κλείδωνα!
                    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2)ΚΑΛΕΣΜΑ

                Αυτό τον καιρό, δίνεται η μάχη για τους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία, με επίκεντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την επιχείρηση κλεισίματός της, και απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτή.
                Είναι η ώρα να δώσουμε μάχη για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να σταματήσουμε την επιχείρηση απόλυσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
               Σας καλούμε σε συζήτηση για εξεύρεση δράσεων και λύσεων, ώστε να σταματήσει το τσουνάμι απολύσεων που ξεκίνησε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οι ευθύνες δεν είναι μόνο συλλογικές αλλά και ατομικές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/6/2013
ΚΑΙ
ΩΡΑ 18:00 (στο αίθριο)
3)ΨΗΦΙΣΜΑ του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού ΕΡΤ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
       
Αγία Παρασκευή 21/6/13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέχρι τώρα δώσαμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε όλη η κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας και να διεκδικήσει μαζί μας τη λειτουργία της ΕΡΤ. Γίναμε παράδειγμα αντίστασης σε αυτή την πολιτική, που «σκοτώνει» ανθρώπους και κοινωνικές δομές. Μετά την ΕΡΤ ξέρουμε καλά πως ο «ξαφνικός θάνατος» θα απλωθεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο. Για να μην θρηνήσουμε ένα – ένα τα θύματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε. Το σύνθημα «Να μην κλείσει η ΕΡΤ» γρήγορα έγινε «Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική».

Προχωράμε ενωμένοι και δεν μπαίνουμε σε παζάρια μεταβατικού σχήματος. Αν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη σπατάλη στην ΕΡΤ ας ξεκινήσει από τις διοικήσεις που διόρισε, από το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων που διόρισε, από τα τσάμπα pool στα ιδιωτικά κανάλια, από τις εξωτερικές παραγωγές. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος.

Μονάχα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να νικήσουμε. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες. Να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Για εμάς ένας είναι ο δρόμος.
Συνεχίζουμε την εκπομπή του απεργιακού προγράμματος. Ανοίγουμε τα μικρόφωνα σε όλο το λαό, που τρία χρόνια τώρα υποφέρει από τις πολιτικές των μνημονίων. Δίνουμε φωνή στην κοινωνία.

Ζητάμε από το Διασωματειακό των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ να μπει ξανά, πλάι μας, στον απεργιακό αγώνα, για να υπερασπίσουμε όχι μόνο τις 2.700 θέσεις εργασίας και τις θέσεις των συμβασιούχων στον κλάδο, αλλά και την ελεύθερη ενημέρωση. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία το σημαντικότερο είναι να απλωθεί η απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα και να παραμείνει  η φωνή της ενημέρωσης της κοινωνίας, η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της.

Ζητάμε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα με νέες πανεργατικές απεργίες την επόμενη βδομάδα και να κλιμακώσουν σε γενική απεργία διαρκείας.

Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.