Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ας τους μπλοκάρουμε λοιπόν στην πράξη!

«Ειδική εισφορά αλληλεγγύης», «έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες», «τέλος επιτηδεύματος», «ειδικό τέλος ακινήτων»… και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει: οριζόντια χαράτσια που, ως εκ της φύσης τους, θίγουν όλους τους συναδέλφους –αυτοαπασχολούμενους, περιστασιακά απασχολούμενους, ελαστικά εργαζόμενους, «κρυφούς» μισθωτούς, ανέργους– που μαστίζονται από την άγρια αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας έτσι την υποβάθμιση της ζωής μας. Όσοι και όσες ζούμε εδώ και δυο δεκαετίες σε μια χώρα όπου η μισθωτή εργασία ψυχορραγεί και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα καταστρατηγούνται καθημερινά δεν αισθανόμαστε «συνένοχοι» για καμιά «χρεοκοπία» και δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι μπροστά στην καταλήστευσή μας από το κράτος έκτακτης ανάγκης που μας έχει ενσκήψει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών δηλώνει σύσσωμο ότι αρνείται να πληρώσει οποιοδήποτε χαράτσι, τωρινό ή μελλοντικό, και παρέχει πλήρη συνδικαλιστική, νομική και ηθική κάλυψη σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους, που δεν μπορούν, δεν θέλουν, αρνούνται να υποστούν την αφαίμαξη που μας επιβάλλουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί επίσης τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, επαγγελματικών και πνευματικών φορέων, ενώσεων και συλλόγων να κηρύξουν ομοίως άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, αποδοκιμάζοντας έμπρακτα και δημόσια τις πολιτικές των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων.
Αντιμέτωποι με τη σημερινή λαίλαπα, εκτεθειμένοι θα μείνουμε μόνο αν απομονωθούμε, αν φοβηθούμε, αν κρυφτούμε. Όλοι μαζί, μπορούμε να αντισταθούμε.
Το ΔΣ
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη Αθήνα Τ.Θ. 21028 Αθήνα 11410 Τηλ. Επικοινωνίας: 6982561146 Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com Website: http://www.smed.gr/ Forum: http://smed.forumotion.net