Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΤ χτυπάνε απρόκλητα εργαζόμενους της ΕΡΤ

...αναδημοσίευση από το http://financialcrimesnews.blogspot.com...
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ (στάση εργασίας 12-4 από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ) ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τα κόμματα της Βουλής, όπου εισέπραξε "συμπάθεια" και "κατανόηση", που μένει να δούμε στο πρακτικό πεδίο της έκφρασή της. Ειδικά στην απόπειρα της κυβέρνησης να περάσει με τροπολογία που θα τσοντάρει σε κάποιο άσχετο νομοσχέδιο το κλείσιμο της ΕΤ1 και άλλων τμημάτων της ΕΡΤ (περιφερειακοί και ραδιοτηλεόραση) και να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία. Δεν είναι της στιγμής να αναφερθούμε, γιατί δεν έχει απολύτως καμία ουσία, στο νομικό και θεσμικό μπαλαμούτι, τί είναι νόμιμο, τι είναι ηθικό και τί όχι. Η επίθεση είναι συνολική σε όλους τους εργαζόμενους και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ήδη αύριο στις 2μμ υπάρχει συνέλευση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και από όσο γνωρίζουμε δρομολογείται και η σχετική διευκολυντική στάση εργασίας.
Σε κοινή ανακοίνωση των ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέρεται ότι: "Για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο ΑΠΕ όπου καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς να λάβουν μαζικά μέρος. Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να συμβάλουν για την επιτυχία των συνελεύσεων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ενημέρωσης συνεχίζεται. Η κρίση της πολιτικής δεν μπορεί να είναι κρίση της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού".
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Τελευταία ενημέρωση, από ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που καλεί στην συνέλευση στις 2μμ:"Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την από 14/2/2002 ΣΣΕ μεταξύ ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ ( άρθρο 4 ) για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων – Μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ και Δημοσιογράφων, δικαιούνται αμειβόμενη άδεια απουσίας και επί πλέον μια ημέρα όσοι εργάζονται εκτός Αττικής".
Υ.Γ. η επίθεση των ΜΑΤ, με ασπίδες, κλωτσιές σε πεσμένους κάτω συναδέλφους και γροθιές, ήταν δείγμα της κατάντιας της κυβέρνησης που ήδη συναγωνίζεται επάξια τη χούντα.Και ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν: «ο Μόσιαλος να λέει στο σκάι τις ειδήσεις, ούτε εφεδρεία, ούτε απολύσεις».