Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

KΙνητοποίηση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ικαρία

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ


ΑΠ: 22, 16/01/24

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας

ΔΟΕ

ΚΟΙΝ.Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΜΕ

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νόμο για ιδιωτικά – μη κρατικά Πανεπιστήμια

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων καταδικάζει την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιδραστική τομή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών.

Η ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων θα επιφέρει άμεσο και συντριπτικό χτύπημα στα πτυχία μας, στα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων μεταξύ των οποίων και των χιλιάδων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η αγορά των λεγόμενων προσόντων και πιστοποιήσεων (που εκτοξεύτηκε με τον ν. Γαβρόγλου) γενικεύεται και στο βασικό πτυχίο.

Χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες που τελείωσαν το δημόσιο πανεπιστήμιο, που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, που μόχθησαν για να πάρουν το πτυχίο τους, που δίνουν τη μάχη ως αναπληρωτές για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και μαζεύουν μέρα με την μέρα την

προϋπηρεσία τους θα δουν μέσα σε μια μέρα οι κόποι τους να ακυρώνονται και τα πτυχία τους να εξισώνονται με αυτά του κάθε λογής ιδρύματος – κολλέγιο – ιδιωτικού ΑΕΙ το οποίο θα δίνει πτυχία με μοναδικό κριτήριο το πόσο αντέχει η τσέπη του καθενός.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο και το θεωρούμε αιτία πολέμου! Να μην κατατεθεί!! Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμετόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας- Φούρνων στηρίζει τις

κινητοποιήσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νομοσχέδιο «έκτρωμα»! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ,την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, μαζί με την ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων, την Ένωση Γονέων Ικαρίας και τους μαθητές. Για αυτόν τον λόγο ο Σύλλογος προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας έως τριών ωρών, είτε από το πρωινό πρόγραμμα είτε από το ολοήμερο. Να είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο για όλους και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους εκπαιδευτικών πανελλαδικά!

Διεκδικούμε:

• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.

• Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 - όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

• Πτυχία με αξία - μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Κατάργηση του του ν.4589/19.

• Δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Για το ΔΣ

 H Πρόεδρος Η Γραμματέας

Λεκάκη Όλγα Σπάνδου Σωτηρία