Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

H OΛΜΕ για Ν. Τεμπονέρα - Ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Κορονοϊό στα σχολεία


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Με δέσμη ανακοινώσεων η ΟΛΜΕ αναφέρεται στη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Ιανουαρίου στην Πάτρα με αφορμή τα 33 χρόνια από τη δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα, στις 6μμ στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα», πλατεία Βουδ, Ψηλά Αλώνια, αλλά και στην κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων την Πέμπτη 11/1/2024. Επίσης αναφέρεται και στο θέμα της εξάπλωσης του κορονοϊού, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Με αφορμή την κινητοποίηση της Πάτρας αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) ότι «Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα για δημόσια δωρεάν παιδεία-μόνιμη και σταθερή εργασία-αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες, στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις».

Για την κινητοποίηση της Πέμπτης αναφέρει ότι: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ομόφωνα στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 11/1 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 11/1/2024».

Ως προς το θέμα του κορονοϊού αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο), πως: «Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται "συστάσεις" προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.
Η σύσταση να μην πηγαίνουν στα σχολεία όσοι/ες νοσούν δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού το ΥΠΑΙΘΑ δεν προβλέπει καμία ημέρα άδειας για νοσούντες εκπαιδευτικούς, ούτε καν για όσους/ες αποτελούν ευάλωτες ομάδες λόγω άλλων ασθενειών».