Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Αμβρυσσέας Διστόμου: Από 4ος στην Γ’ Εθνική, στο Β’ Τοπικό της Βοιωτίας λόγω οικονομικών πιέσεων


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr... 

Τρέχει η αγωνιστική προετοιμασία του Π.Ο. Αμβρυσσέα Διστόμου, ο οποίος φέτος, μετά από μια 7ετια Πρωταθλητισμού και συμμετοχής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία – όπου πέρυσι τερμάτισε 4ος – θα αγωνιστεί στο Β’ Τοπικό Πρωτάθλημα Βοιωτίας. Στην επιλογή αυτή οδηγήθηκε λόγω των πολλών οικονομικών υποχρεώσεων που θα απαιτούνταν για συμμετοχή στην Εθνική Κατηγορία ιδίως φέτος. 
 
Όπως αναφέρει ο σύλλογος: «Ο Αμβρυσσεας αδιάλειπτα από το 1928 που ιδρύθηκε είχε κάθε χρόνο παρουσία στα Πρωταθλήματα Βοιωτίας ή Εύβοιας- Βοιωτίας καθώς και στην παλαιά “Δ’ Κατηγορία”, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε σταθερή παρουσία στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. 

Παρουσία αξιοπρεπή, με αυτοπεποίθηση, με νίκες και επί μεγάλων ομάδων με παράδοση όπως την Νίκη Βόλου, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Παναρκαδικό, τον Φωκικό κ.α. ενώ πέρυσι 2021-22 εκτός από την 4η θέση στον Όμιλο του, ο Αμβρυσσέας μας κατεγράφη ως η ομάδα με την 7η καλύτερη άμυνα σε όλη την πανελλαδική διοργάνωση της Γ’ Εθνικής! 

 Αυτή η πορεία του Αμβρυσσέα, με ηγεσίες – διοικητική και τεχνική – και με παίκτες που κάθε χρονιά, σε κάθε αγώνα, έμπαιναν στα γήπεδα ως οικογένεια, έκαναν την κωμόπολή μας, το Δίστομο, γνωστό σε όλο τον αθλητικό, ποδοσφαιρικό χώρο της Ελλάδας!

 Και συντέλεσε να διαμορφωθεί στον τόπο μας ένα όμορφο γήπεδο με εξαιρετικό χλοοτάπητα, εξέδρες 500 φιλάθλων και ανακαινισμένα αποδυτήρια! Σε αυτό το γήπεδο, με το ίδιο πάθος, τις ίδιες ηθικές αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και με πολλά νεαρά πρόσωπα από το Δίστομο και την περιοχή μας, ξεκίνησε αυτές τις μέρες η προετοιμασία για το Β’ Τοπικό Βοιωτίας. 

 Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο γνωστός προπονητής Ηλίας Λιόντος, ο οποίος γνωρίζει καλά τα τοπικά Πρωταθλήματα, έχει σημαντική παρουσία σε αυτά και όχι μόνο και έχει αναδείξει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλή προετοιμασία και … ραντεβού στους αγώνες του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ, που ειδικά φέτος μας θέλει κοντά του ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!».