Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελία για είσοδο αστυνομικών με πολιτικά σε δημοτικό σχολείο

 


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου.

email:goneis.dimev@gmail
Εύδηλος, 23 Φεβρουαρίου 2022
Αρ. Πρω.:72
    
Προς :
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΜΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΜΟΥ
Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Α.Τ. ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοιν.:
Σ.Ε.Π.Ε. - Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Μ.Μ.Ε
                                                   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Ευδήλου καταγγέλλει  την παρουσία αστυνομικών οργάνων με πολιτικά, στο χώρο του σχολείου.
    Στις 22 Φεβρουαρίου 2022 εισήλθαν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Ευδήλου, δύο άτομα του αστυνομικού τμήματος Ευδήλου, χωρίς την επίδειξη ταυτότητας ώστε να φανερώνεται η ιδιότητά τους, με σκοπό τον έλεγχο (!) πιστοποιητικών εμβολιασμών, νόσησης και διαγνωστικών test covid, κατόπιν ¨ανώνυμης καταγγελίας¨, όπως προφασίστηκαν.
    Το Δ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι η παρουσία αστυνομικών δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα στα σχολεία. Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς στο χώρο των σχολείων, όπου ελέγχουν πιστοποιητικά, τα οποία περιέχουν προσωπικά δεδομένα, και μαθητών και εκπαιδευτικών.
    Δύο χρόνια τώρα, που κυριαρχεί η πανδημία, με την Κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της περί μέτρων ασφαλείας και έχοντας ως σημαία της, την ατομική ευθύνη, η πανδημία εξακολουθεί να μολύνει καθημερινά, με χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς. Η Δημόσια Υγεία συνεχίζει να υποβαθμίζεται, όπως βεβαίως και η Δημόσια Παιδεία. Η φτώχεια και η ακρίβεια ταλανίζει οικογένειες και νοικοκυριά, οδηγώντας σε απόγνωση ολόκληρη την κοινωνία.
    Δύο χρόνια τώρα, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας, απαιτούν αποτελεσματικά και άμεσα μέτρα κατά της πανδημίας. Αντ΄αυτού, το Κράτος και οι επιτελείς του, στέλνουν την Αστυνομία για να ελέγξουν πιστοποιητικά.
    Τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί τους αλλά και οι ίδιοι οι γονείς δεν είναι θήραμα για κυνήγι. Ο εξευτελισμός και κάθε μορφή καταστολής θα μείνει μακριά από τα παιδιά μας και τα σχολεία τους.
    Με εκτίμηση,


ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ   ΣΧΟΛΕΙΩN ΙΚΑΡΙΑΣ       
                                                                 Ικαρία23/02/22                                                               Αρ. Πρωτοκ.: 18
e-mail:enosigoneonikarias@gmail.com
      
 
Προς:
•    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ
•    ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
•    ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ/ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοιν.:
•    ΔΗΜΟΣ & ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
•    Σ.Ε.Π.Ε. &; Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
•    ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)
•    ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
•    Μ.Μ.Ε

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    Μετά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού , καθώς φαίνεται, έχουμε και την κατάργηση του σχολικού ασύλου. Μετά το νεοϊδρυθέν σώμα της Πανεπιστημιακής έχουμε και τη σχολική αστυνομία; Τι έχει σειρά; Μήπως η προσχολική αστυνομία που θα ελέγχει και θα συλλαμβάνει πεντάχρονα και νηπιαγωγούς;
    Αν δεν ήταν αληθινό το περιστατικό της εισβολής αστυνομικών και μάλιστα χωρίς καν επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 με πρόφαση «ανώνυμη καταγγελία» για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον covid 19¨ , μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ειπωθεί.
    Θα συμβουλεύαμε το προσφιλέστατο σώμα της Ελληνικής αστυνομίας να επικεντρωθεί στα καθήκοντά της προστασίας των πολιτών και να αφήσει τα σχολεία να κανονίζουν τα του οίκου τους.
    Εκτός εάν τα όργανα της τάξης και της ευνομίας καθώς και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι επιθυμούν να αναλάβουν και τις διευθύνσεις των σχολείων και να ασκούν τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών.
    Δύο χρόνια τώρα, με την κυβερνητική καραμέλα περί ατομικής ευθύνης και την αποποίηση οποιασδήποτε πολιτικής, η πανδημία εξακολουθεί να ξεκληρίζει οικογένειες, συνάνθρωποί μας χάνονται καθημερινά εξαιτίας πάσης φύσεως ασθενειών και παθήσεων, λόγω της πλήρους αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η ακρίβεια και η φτώχεια οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση, η καταστολή αποτελεί το φάρμακο ¨διά πάσαν νόσον¨, με περιστατικά καθόλου τυχαία και μεμονωμένα.
    Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι κυβερνώντες αλλά και οι επίδοξοι συγκυβερνήτες τους ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους αντικείμενο εξευτελισμού και τους ενημερώνουμε πως ΔΕΝ τους φοβόμαστε.
    Τα μάτια και τα στόματά μας πλέον είναι ανοιχτά.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Καταγγελία για είσοδο αστυνομικών με πολιτικά σε δημοτικό σχολείο
           Καταγγέλουμε το γεγονός ότι την  Τρίτη 22/2 στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Ικαρίας, προσήλθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά την ώρα που το σχολείο λειτουργούσε και οι μαθητές έκαναν μάθημα.  Ενημέρωσαν τη διευθύντρια, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο ότι είχαν λάβει ανώνυμη καταγγελία για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά του covid19.  
           Ζήτησαν επιτακτικά από τους εκπαιδευτικούς να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Έπειτα ζήτησαν από τη διευθύντρια να τους επιδείξει την κατάσταση στην οποία φαίνονται τα αποτελέσματα από τα rapid ή τα self test των εκπαιδευτικών.
       Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία,  για να ελεγχθούν, βάση μιας ανώνυμης καταγγελίας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες γι΄ αυτή την κατάσταση. Δεν φτάνει που έχουν αφήσει τα σχολεία μας χωρίς καμία στήριξη, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, έχουν δώσει και το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να συκοφαντεί και να στοχοποιεί τους συναδέλφους. Τεράστια ευθύνη για το απαράδεκτο περιστατικό έχει και τοπική αστυνομική διεύθυνση όπου στη βάση ανώνυμων καταγγελιών διατάραξε την εκπαιδευτική διαδικασία.  
          Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των πιστοποιητικών  όσων προσέρχονται στις σχολικές μονάδες (μαθητές , εκπαιδευτικοί, επισκέπτες), σύμφωνα και με το ΥΠΑΙΘ είναι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι  των σχολείων. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα σχολεία είτε ένστολοι ,είτε με πολιτικά.
            Το ΥΠΑΙΘ, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.
            Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων στέκεται με όλα τα μέσα στο πλευρό των συναδέλφων.