Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την Υγεία


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν

από κοινού 5 Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας.

            Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μάχης που απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πάτρας, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας.

            Πρόσφατα, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, 131 φορείς και σωματεία διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα της Αθήνας, βάζοντας μπροστά δίκαια αιτήματα της πόλης μας και του λαού μας.

Ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους, είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε τη σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν από κοινού τα 5 Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας και καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία αγώνα στην Αθήνα στις 29 Γενάρη, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους

Να διεκδικήσουμε από κοινού:

· Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

· Άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

·  Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων και παιδοψυχιατρική κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.

· Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.

·  Άμεση επάνδρωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας που έχει μετατραπεί σε «Αγροτικό Ιατρείο». Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του ιδρύματος, που εγκαινιάστηκε τρεις φορές από την εποχή που Υπουργός Υγείας ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και παραμένει κλειστή και απαξιωμένη.

·  Πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ζακύνθου για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτήρα του Κέντρου Υγείας και όχι απλά της συνταγογράφησης.

·  Να λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική και ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που παρότι σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου να επισκευαστεί πλήρως, να επανδρωθεί και να λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι ως «Κέντρο Υγείας». Να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική Κλινική του.

·  Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις χειρουργικές κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μη ύπαρξη αναισθησιολόγου στο Μεσολόγγι. Καμία συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.

· Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων, ώστε:

·  Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.