Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής


Καλούμε σωματεία και συλλογικότητες σε στήριξη και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στον αγώνα ενάντια στο θάψιμο και την καύση των απορριμμάτων.

Η Πρωτοβουλία σωματείων συλλογικοτήτων αγωνιστ(ρι)ών Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση των απορριμμάτων συγκροτήθηκε: "Την Τρίτη 20/4 σε μαζική σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του ΣΕΠΕ «Ηρώ Κώνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις τους ή ως παρατηρητές τα  σωματεία : ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ «Δ. Γληνός», ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα), ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γ' ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, οι συλλογικότητες : Χωματερή stop, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα–Σεπολίων, Πρωτοβουλία Αγώνα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής,  «Εν Δράσει» - Δίκτυο φορέων στις περιοχές από Βουτζά έως Βαρνάβα, Εργατική λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας, Πειραιάς SOS, συνδικαλιστές εργαζόμενοι και αγωνιστές/στριες (στους ΟΤΑ, εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων κλπ) καθώς και συναγωνιστές από την Πανελλαδική πρωτοβουλία ενάντια στην καύση από τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. "

Στα συλλαλητήρια καλούν:  ΣΕΠΕ Ηρώ Κώνσταντοπούλου(Ανω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων,Ζεφύρι,Φυλή, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Παιανίας και αναμένονται και άλλες αποφάσεις σωματείων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αττικής:

Επιδιώκουμε τον κοινό αγώνα των κατοίκων στη Δυτική Αττική και Δ. Αθήνα, τον Πειραιά, το Γραμματικό και όλης της Αττικής. Παλεύουμε για :

· Να ακυρωθεί το ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) που ψήφισε η κυβέρνηση. Να μην διανοηθούν Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές να το εφαρμόσουν  

· Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις με αποκατάσταση της περιοχής. Καμία άλλη χωματερή σε άλλη περιοχή, ούτε στο Σχιστό, ούτε στο Γραμματικό, ούτε πουθενά.

· Όχι στην καύση. Κανένα εργοστάσιο καύσης. Όχι στις ΜΕΑ, «υπηρέτη» της καύσης.

· Έξω οι ιδιώτες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Καμία ιδιωτικοποίηση ούτε στην αποκομιδή ούτε στη διαχείριση στους δήμους και τις περιφέρειες.

· Να καταργηθεί ο διαβρωτικός θεσμός των αντισταθμιστικών οφελών. Μείωση και όχι αύξηση τελών και φόρων που μεταφέρουν στο λαό το αυξανόμενο κόστος διαχείρισης για την κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Να πληρώσει το κεφάλαιο.

· Δημόσια  διαχείριση των απορριμμάτων με κοινωνικό έλεγχο, δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, απαγόρευση των μη ανακυκλώσιμων  υλικών (όχι στο πλαστικό κλπ). Ανακύκλωση – κομποστοποίηση – επαναχρησιμοποίηση τώρα. Να ελαχιστοποιηθεί το τελικό υπόλειμμα, ώστε να είναι διαχειρίσιμο από τις τοπικές κοινωνίες με προτεραιότητα την υγειά του λαού και το περιβάλλον και με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων.   

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αποκομιδής - διαχείρισης απορριμμάτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.