Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αποκατάσταση αλλά με τα ερωτήματα να μένουν αναπάντητα

Μέσα στα πρώτα χρόνια των μνημονίων και με την Deutsche Telekom να έχει μπει για τα καλά στον ΟΤΕ, μία είδηση που προήλθε από καταγγελίες εργαζομένων προκάλεσε αγανάκτηση. 

Τότε λοιπόν αφαιρέθηκε η αναθηματική πλάκα για το Μπλόκο της Τηλεφωνικής, (διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του) από τον εξωτερικό χώρο του ΟΤΕ στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια και μεταφέρθηκε στο υπόγειο. 

Εκεί και για χρόνια τιμούσαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων οι εργαζόμενοι, που παράλληλα διεκδικούσαν την επανατοποθέτησή της εκεί που ήταν - στο φως του ήλιου - και τελικά το κατάφεραν. 



Περνώντας τυχαία από εκεί φωτογραφίσαμε το χώρο, αλλά το ερώτημα παραμένει:

Ποιοι ήταν που αποφάσισαν να την πάνε στο ανήλιαγο μπουντρούμι και τι ζόρι τράβαγε η εταιρία για να το κάνει;

Ρητορικό το ερώτημα, η προσωπική μου άποψη - για να σας δώσω και δουλειά για το σπίτι - είναι να μελετήσετε προσεκτικά τις ανακοινώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα (ΕΔΩ η τελευταία) για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Θα επανέλθουμε...


Υ.Γ. υπενθυμίζουμε και την εξαιρετική παρέμβαση του Προκόπη Παπαστράτη Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ιδρυτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα