Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Όχι στον υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου Φούρνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ekpaideutikoi_ikarias_fournwn@yahoo.gr



       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣXΟΛΕΙΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ!


Με το πρώτο κουδούνι να έχει χτυπήσει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στα σχολεία της Ελλάδας η μη κάλυψη της μίας κενής θέσης για δάσκαλο στο Δημοτικό Σχολείο των Φούρνων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έμμεσα μεθοδεύεται ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου στους Φούρνους Κορσεών από 6θέσιο σε 5θέσιο.

Η παραπάνω απόφαση εντάσσεται στη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων χρόνων που επιδιώκει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης, μέσω της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.


Όμως, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου.

Το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης.

Απαιτούμε:

·         Όχι στον υποβιβασμό το Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων! Εδώ και τώρα πρόσληψη δασκάλου.

·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών για την πάγια κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.


28/10/18