Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

«Φτυστός ο μακαρίτης» στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016»


 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Στις 23 Αυγούστου θα παρουσιάσει τη δουλειά του το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, «Εν Δράσει», στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016» (από 19 έως 27 Αυγούστου 2016).
Το ert.gr στηρίζει τη διοργάνωση και δίνει στις θεατρικές ομάδες το λόγο για να αυτοπαρουσιαστούν.


Φτυστός ο μακαρίτης
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει»
Πένυ Φυλακτάκη
Φτυστός ο μακαρίτης
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Παναγιώτης Ναρλής
Σκηνικά-Κοστούμια Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική επιμέλεια Καλλιόπη Ναρλή
Φωτισμοί Ντίνος Μεταλλίδης
Κατασκευή σκηνικών Κώστας Αβραμιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη Θεοδώρα Φατσέα
Τεχνικός Σκηνής  Αστέριος Καραπάλης
Παίζουν οι:
Μιχάλης Μπεζενόγλου: Νίκος Ρώτας
Κλητήρας: Νίκος Φαμέλης
Βασιλική/Γλυκερία:  Ανδρονίκη Τσούρα
Μαμή: Τζένη Κουσουρή
Λαμπρινή/Έγκυος:  Ιωάννα Καρναχωρίτη
Γιαννούλα: Θεοδώρα Φατσέα
Στέλιος/Θάνος:  Σπύρος Ανδρομανέσκος
Αρχοντούλα: Μαίρη Καραθανάση
Άννα/Γιαγιά:  Γιώτα Πατήρη
Νανά/Δημοσιογράφος:  Κατερίνα Καρύδη
Νεωκόρος:  Δημήτρης Καλλίγερος
Εβίτα: Χαρά Φυσέκη
Παπαδοπαίδι/Ασφαλίτης:  Παναγιώτης Μαστοράκος

DSC_6518 

Λίγα λόγια για το έργο: Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ταβάνι αλλά δεν φταίει αυτός. Χρωστάει λόγω… κληρονομικότητας! Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία μιας κατάρας που περνάει από γενιά σε γενιά. Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου για να καταλήξει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο θύμα μιας… παρεξηγημένης δυναστείας!

Ευχαριστούμε:
–    Τα μέλη του εργαστηρίου ραπτικής της δημοτικής κοινότητας Ταύρου, καθώς  και την υπεύθυνη του εργαστηρίου κα Ελένη Καραπάλη, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην κατασκευή και μεταποίηση των κοστουμιών της παράστασης.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
 
Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1995. Το πρώτο  έργο που παρουσίασε ήταν «Η Τελετή» του Π. Μάτεσι.
Από τότε μέχρι και σήμερα τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δούλεψαν και παρουσίασαν 42  θεατρικά έργα σημαντικών ξένων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οργάνωσαν και υλοποίησαν έντεκα  τετράμηνα σεμινάρια θεάτρου, δημιουργικής γραφής, σωματικού θεάτρου και αφήγησης παραμυθιού.

Η θετική ανταπόκριση των δημοτών και η άμεση στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή,  ώθησε τα μέλη του Εργαστηρίου σε ένα νέο οδοιπορικό, αυτό της συμμετοχής τους σε Διαγωνιστικά Φεστιβάλ, πανελλήνια και διεθνή, με σκοπό να γνωρίσουν κι άλλους συνοδοιπόρους στην τέχνη του θεάτρου.


afisa


Από το 2006 μέχρι σήμερα το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» έχει τιμηθεί με  συνολικά 74 βραβεία και διακρίσεις στα Φεστιβάλ στα οποία έχει συμμετάσχει.

Ταυτόχρονα, με τη δράση του στηρίζει ενεργά τις εθελοντικές-φιλανθρωπικές προσπάθειες κοινωνικών φορέων που λειτουργούν όχι μόνο στα όρια του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και όπου του ζητηθεί, με γνώμονα την κοινωνική αρωγή και την διάθεση προσφοράς.

Το  2008  με πρωτοβουλία του Θεατρικού Εργαστηρίου του τότε Δήμου Ταύρου και τη συμμετοχή των Δήμων Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Μαραθώνα και Κορυδαλλού διοργανώνεται το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής το οποίο, με την  επιχορήγηση και στήριξη  της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου προβάλλει το πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο που επιτελεί ο δημοτικός θεατρικός φορέας στον τομέα του Πολιτισμού και ενισχύει την πολιτιστική «αδελφοποίηση» των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, προάγοντας την επικοινωνία  μέσα από την Τέχνη.

2016-08-08 19.53.33

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στα οκτώ  χρόνια της πορείας του απέκτησε ιδιαίτερα δυναμική πορεία με την αθρόα συμμετοχή των δημοτών στις  παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του και παγιώνεται πλέον ως θεσμός ενός μη διαγωνιστικού Φεστιβάλ, που σκοπό έχει την προώθηση της τέχνης του θεάτρου και της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις πολιτιστικές δομές των Ο.Τ.Α.

Για το 2016 το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας, θα παρουσιάσει το έργο της Πένυς Φυλακτάκη «Φτυστός ο μακαρίτης» και η παιδική του σκηνή το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Το παραμύθι που δεν το έλεγε κανείς και οι τέσσερις εποχές».
Τέλος,  το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει», το καλοκαίρι του 2016 θα συμμετάσχει στο 9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο συνδιοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μαζί με τους Δήμους: Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Αγ. Παρασκευής.

Επιμέλεια – οργάνωση αφιερώματος: Νάσος Μπράτσος

Σχετικές ειδήσεις:

To ert.gr παρουσιάζει τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης»

Θεατρική Ομάδα «Δημιουργείν»: Από την Κύπρο στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016»

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης στο ert.gr

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016»

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016» – Το ert.gr παρουσιάζει τη θεατρική ομάδα «Ονειροβάτες»