Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Mπαρουτάδικο: Στολίδι για το Αιγάλεω

To «Μπαρουτάδικο» είναι το άλσος που βρίσκεται στο Αιγάλεω και γειτνιάζει με τα ΤΕΙ. Σήμα κατατεθέν αποτελεί το φουγάρο μέσα στο άλσος, ενώ στην είσοδό του υπάρχει μνημείο για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ο δήμαρχος θέλησε να χτίσει παιδικό σταθμό μέσα στο άλσος. Με την επιλογή αυτή διαφώνησε μερίδα κατοίκων, που ναι μεν θέλει τον παιδικό σταθμό, αλλά χωρίς να φαγωθεί τμήμα του άλσους. Αν δεν κάνω λάθος, το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Πρόσφατα βρέθηκα στο Αιγάλεω για προσωπικούς λόγους και εκμεταλλεύτηκα ένα κενό χρόνου για να δω από μέσα το άλσος, το οποίο είναι καταπληκτικό. Παράλληλα δίπλα στο άλσος υπάρχει το δημοτικό αθλητικό κέντρο (ΔΑΚ) Αιγάλεω, όπου έχουν έδρα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, ακόμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και άλλοι χώροι άθλησης (ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις).

Λίγοι δήμοι έχουν την τύχη τέτοιων συνδυασμών, δηλαδή ενός μεγάλου άλσους και γηπεδικών εγκαταστάσεων για τους πολίτες και τα σωματεία της περιοχής.

Η προστασία του πρέπει να αποτελεί για όλους ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.