Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ομόφωνη απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ικαρίας -Φούρνων



ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ
(Ομόφωνη απόφαση της μαζικής Γ.Σ. της 4/11/2014)

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει τους προϊστάμενους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σάμου κ. Ζαβουδάκη και κ. Ρόκο, για την αναφορά (του πρώτου) και την άσκηση πειθαρχικής δίωξης (του δεύτερου) σε βάρος του συναδέλφου Λακιού Στράτου. Η δίωξη που στα πλαίσια του νέου πειθαρχικού νόμου γίνεται για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» με το πρόσχημα της χρήσης «απρεπών εκφράσεων», έχει σαφή στόχο τη φίμωση και την πειθάρχηση του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος αφού διατέθηκε από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, σύμφωνα με τα μόρια και την αίτηση προτίμησης του, τοποθετήθηκε παράτυπα και έκρινε σκόπιμο να κάνει ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ και τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας. Για αυτή του την ένσταση διώκεται από τη διοίκηση. Η ανάγνωση «απρεπών εκφράσεων» και ανάρμοστης συμπεριφοράς στο κείμενο της ένστασης, μπορεί να γίνει μόνο με μυαλά και επιδιώξεις άλλων, σκοτεινών και αποτρόπαιων εποχών που θεωρητικά η χώρα μας έχει αφήσει στο παρελθόν.

Κανένα δικαστήριο στην Ελλάδα του 2014, δεν θα μπορούσε να καταδικάσει πολίτη ανακαλύπτοντας «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε ένα τέτοιο κείμενο. Το γεγονός ότι μπορεί να το κάνει η διοίκηση με τον νέο πειθαρχικό νόμο για τους δημόσιους υπαλλήλους, αποδεικνύει πολλά για τους πραγματικούς στόχους αυτού του νόμου και η επιλογή των προϊσταμένων της Σάμου να τον χρησιμοποιήσουν κατά αυτό τον τρόπο, αποδεικνύει τον υπερβάλλοντα ζήλο τους για την εφαρμογή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων ομόφωνα δηλώνει τη συμπαράσταση της στον συνάδελφο Λακιό Στράτο, καταγγέλλει την πολιτική των διώξεων διοίκησης και υπουργείου, ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας, συλλόγους εργαζομένων και τις συλλογικότητες του νησιού να καταγγείλουν τις ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ Σάμου για τη δίωξη του συναδέλφου εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης και αποφασίζει.

1) Την αποστολή σε ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ ενυπόγραφου ψηφίσματος συμπαράστασης από τους εκπαιδευτικούς του νομού το οποίο και επισυνάπτεται.

2) Την κήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 10/11προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη της περιφερειακής διευθύντριας στο νησί και την πραγματοποίηση δράσεων για την πλατιά ενημέρωση των κατοίκων του νησιού. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή ημερομηνίας της επίσκεψης, η στάση μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με απόφαση του ΔΣ. Καλούμε επίσης, σωματεία και φορείς του νησιού με αποφάσεις να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

3) Την ενημέρωση των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και τον καθορισμό των επόμενων κοινών βημάτων, στη σύσκεψη των εκπαιδευτικών φορέων τη Δευτέρα 10/11 στις 7:00 μ.μ. στον Άγιο Κήρυκο.

4) Σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που η διαδικασία της δίωξης συνεχιστεί και πολύ περισσότερο εάν η διοίκηση προχωρήσει στην επιβολή ποινής, εξαντλώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μας και  κλιμακώνοντας  τις κινητοποιήσεις μας, θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο μέχρι τη δικαίωση του συναδέλφου.


                 Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
                                   
Εύδηλος 4/11/2014