Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

"Θέλημα Θεού" και κίνημα ανατροπής - Δεν ξεχνάμε, είμαστε εδώ!!



Mια φορά κι ένα καιρό, το 1993 με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ξέσπασε πυρκαγιά στην Ικαρία με αποτέλεσμα 12 νεκρούς. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες για τις ελλείψεις και τις ευθύνες και ένα χρόνο μετά με την κυβέρνηση (και το νομάρχη) να έχουν αλλάξει, βγήκε το πόρισμα. Για την ακρίβεια δεν βγήκε, το έβγαλαν με το ζόρι, γιατί το κράταγαν κρυφό και το αλίευσαν γονείς που είχαν χάσει το παιδί τους.

Και ξέσπασε σάλος, γιατί κατά το πόρισμα της νομαρχίας, ήταν όλα ρόδινα και η συμφορά ήταν «θέλημα θεού». Από το σάλο που ξέσπασε, ο τότε νομάρχης κάποια στιγμή ψέλλισε-εκ των υστέρων- ότι το πόρισμα δεν απηχεί τις απόψεις του. Η αποκάλυψη συνέπεσε χρονικά με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ένα χρόνο από την πολύνεκρη πυρκαγιά, που έγιναν στο τέλος ιουλίου του 1994 και πολλαπλασίασε την ορή ενός ολόκληρου νησιού.

Έφυγε από τη νομαρχία και κατά καιρούς εμφανίζονταν σε ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (πχ βουλευτικές εκλογές 2004 και 2007 στη Β΄ Αθήνας), αλλά και σε αυτοδιοικητικά στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής.
Μιλάμε για τον Δημήτρη Τάσση, που όπως και ο δεξιός προκάτοχός του Φούτζηλας, οι δύο νομάρχες, ο ένας της πυρκαγιάς και ο άλλος του «ήτανε θέλημα θεού», κηρύχτηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο νησί της Ικαρίας.



Τώρα εν μέσω μνημονίου, όσοι ζήσαμε τότε τα γεγονότα, όσοι χάσαμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς στον πύρινο όλεθρο, όσοι κινητοποιηθήκαμε για μήνες, όχι μόνο για διαμαρτυρία, αλλά για απόδοση ευθυνών και αποκατάσταση των ζημιών, όποτε βλέπουμε να επανεμφανίζονται πρόσωπα, που σε ένα φιλόξενο νησί «κατάφεραν» να μπουν στο «πάνθεον των ανεπιθυμήτων», οργιζόμαστε, αλλά παραμένουμε στην υπόσχεση ζωής που δώσαμε σε όσους δεν είναι πια μαζί μας. Όσοι υπηρέτησαν την πολιτική του "μαύρου' χρόνια πριν τα μνημόνια και πριν την εφαρμόσει η κυβέρνηση του Σαμαρά, κάνουν και δηλώσεις για την αναγκαιότητα ενός κινήματος ανατροπής. Ο παραλογισμός στο απόγειό του.
Δεν ξεχνάμε και δεν θα τους αφήσουμε να σταθούν πουθενά, κρύβοντας τα «επιτεύγματά τους», ξεγελώντας όσους δεν ξέρουν.




Αντιγράφουμε από το
http://www.zonews.gr/index.php?showbody=1&articleid=13431

Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση»: Ο Δ. Περιβολαράκης στην Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μετ/σης - Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Δ. Τάσσης


Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μετ/σης παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Περιβολαράκης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ανατροπής & Αλληλεγγύης στη Μεταμόρφωση». Ο Δημήτρης Περιβολαράκης τόνισε στην τοποθέτηση του την ανάγκη άμεσης ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών και καλλικρατικών πολιτικών. Στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στην Ευρώπη ο αγώνας είναι κοινός. Ο στόχος μας είναι η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 3 Κάλπες, μία επιλογή! Ψηφίζουμε και φεύγουν...
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην Νομάρχη και στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ. Τάσση ο οποίος στην τοποθέτηση του τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός μεγάλου κοινωνικού ρεύματος Ανατροπής και ευχήθηκε καλή επιτυχία και νίκη στον Αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και στον Δημήτρη Περιβολαράκη υποψήφιο Δήμαρχο με την «Ανατροπή & Αλληλεγγύη» στη Μεταμόρφωση.



 Nάσος Μπράτσος - "εκεί" σε όλα τα γεγονότα της πυρκαγιάς του 1993 και σε ό,τι επακολούθησε

http://ikariaki.gr/thelima-theou-ke-kinima-anatropis-den-xechname-imaste-edo/