Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Με την ελεύθερη ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Αώο στα μπλουζάκια!

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...

Κοινωνικά μηνύματα από δρομείς του Run Greece
που έγινε την Κυριακή στα Γιάννενα
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

αναδημοσίευση (τίτλου, κειμένου και φωτο) από το http://xarmada.blogspot.gr/2014/05/blog-post_12.html


ΔΕΙΤΕ τι δήλωσε ο Γιώργος Πέτσης: http://bit.ly/1gtDPZ0




Μήνυμα διαμαρτυρίας ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και ταυτόχρονα συμπαράστασης στον αξιοπρεπή αγώνα των εργαζομένων και αλληλέγγυων του ertopen για ανοιχτή, δημοκρατική πληροφόρηση στάλθηκε την Κυριακή, 14 Μαίου από τα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου Run Greece, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.
Χορηγός μετάδοσης της διαδρομής, στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών (2780 δρομείς), ήταν το άθλιο κυβερνητικό κατασκεύασμα της ΝΕΡΙΤ με τον αθλητικογράφο Γιάννη Μαμουζέλο στο μικρόφωνο.
Ο Θεσπρωτός δρομέας Γιώργος Πέτσης, νικητής στον φετινό Μπιζάνιο δρόμο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον αγώνα 10 χλμ. των ανδρών, ωστόσο, είχε ετοιμάσει, μαζί συναθλητές του ακροατές της αυτοδιαχειριζόμενης ελληνικής ραδιοφωνίας, μία μίνι έκπληξη: ανεβαίνοντας λοιπόν στο βάθρο των νικητών, κατά τη διάρκεια της απονομής, έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης και αντίστασης φορώντας στη μπλούζα του το λογότυπο του ertopen.com και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Μήνυμα υπέρ του Αώου
Ταυτόχρονα, στην πάνω πλευρά της μπλούζας ξεχώριζε το σύνθημα Protect Aoos, με σκοπό να αναδειχτεί ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή του ποταμού Αώου από την πανέμορφη Βοβούσα προς το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπως σχεδιάζει να πράξει το εργολαβικό λόμπι των ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Αντίστοιχη προβολή έδωσε στη μάχη ενάντια στην εκτροπή η Λαμπρινή Λιούτα, η οποία τερμάτισε πρώτη στον αγώνα των 10 χλμ. γυναικών, (νικήτρια επίσης στον φετινό Μπιζάνιο) ανεβαίνοντας στο βάθρο φορώντας στο λογότυπο της κίνησης πολιτών που παλεύει ενάντια στην αρπαγή του νερού.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, στη Βοβούσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο φυσικό αγαθό, διοργανώθηκε ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Aoos MTB Ultra 2013, ενώ δρομείς από όλη την Ελλάδα είχαν στείλει αντίστοιχο μήνυμα ενάντια στην εκτροπή έναν μήνα πριν, συμμετέχοντας στον δεύτερο ορεινό μαραθώνιο Ζαγορίου.
Από τον αγώνα της Κυριακής, ο οποίος είχε ως αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης, δεν έλειψε το μήνυμα ενάντια στην ανοιχτή εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Ο φακός μας εντόπισε τον Γιάννη Σωτηρίου από την Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα των 5 χλμ., με την μπλε μπλούζα του να αναγράφει SOS Χαλκιδική.

Διαφήμιση και για τους…χορηγούς
Τα Γιάννενα ήταν ο πέμπτος και τελευταίος σταθμός του αγώνα του ΣΕΓΑΣ ο οποίος ξεπέρασε τον αρχικό στόχο συμμετοχών (10 χιλιάδες άτομα) αφού στους αγώνες που έγιναν σε Γιάννενα, Καστοριά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα συμμετείχαν περίπου 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών.
Εξίσου ικανοποιημένοι κάποιοι από τους χορηγούς του αγώνα καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστούν με φιλάνθρωπο προσωπείο:
η εταιρεία Wind, η οποία διακρίνεται για τη…φιλεργατική της συμπεριφορά με μείωση μισθών και απολύσεις ώστε να προχωρήσει η συγχώνευσή της με τη Vodafone, και η ντόπια εταιρεία εμφιάλωσης νερού «Βίκος», η οποία υπεραντλεί ασύδοτα τον πολύτιμο φυσικό πόρο των Ιωαννίνων, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην απόλυση δύο εργαζομένων επειδή ήπιαν…λίγο νερό στο διάλειμμα.