Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο...



Αφού επισημάνω ότι δέχτηκα την ανακοίνωση του Ε.Κ.Πάτρας στο προσωπικό μου Mail, όπου ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν μου έχει έρθει έστω μια φορά, μια ανακοίνωση για τα εργατικά προβλήματα της περιοχής (όποια ανάρτηση έκανα την έπαιρνα από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του και καλώς το έκανα και θα το κάνω γιατί τα εργασιακά προβλήματα μας ξεπερνάνε όλους) είπα να διασταυρώσω την «είδηση». 

Είχε έρθει και σχετική ανακοίνωση από τη ΓΣΕΕ (μόνο από τις ανακοινώσεις της τη βλέπουμε πια).

Και επειδή υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, κανένα περιστατικό σωματικής βίας δεν υπήρξε, αντιπαράθεση λόγων ναι, με αφορμή τις αλλεπάλληλες αρνήσεις να δώσει αίθουσα το εργατικό κέντρο Πάτρας για δραστηριότητα του πολιτικού φορέα τον οποίο εκπροσωπεί ο φερόμενος ως επιτιθέμενος.

Ακολούθως πολύ εύκολα έγιναν οι εκκλήσεις προς τον….κ. Δένδια στη δικαιοδοσία του οποίου (και της συγκυβέρνησης που τον στηρίζει) χρεώνουν την ευθύνη για την «αντιμετώπιση» όσων ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ ή σε συνδικάτα που ακολουθούν παρεμφερείς με αυτήν επιλογές.

 Ρωτήστε πάντως και τον κ. Αντωνόπουλο της ΟΛΜΕ που ξέρει από την έμπρακτη εφαρμογή αντίστοιχων προτροπών προς τον κ. Δένδια για αντιμετώπιση "αντιφρονούντων" προς την Ε.Ε., ή το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που έχει κάνει και αυτό πρόσφατα την "πρακτική" του στην Ευελπίδων.

Ακολούθως οι δύο ανακοινώσεις (ΓΣΕΕ και ΕΚΠ) διανεμήθηκαν ηλεκτρονικά σε ΜΜΕ και σιγουρευτήκαμε ότι όντως η προεκλογική περίοδος άρχισε με την «ποιότητα» που αναμένει όποιος παρακολουθεί την κατρακύλα της συγκυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα (και εντός των συνδικάτων).

Αρκετές ώρες μετά η ανακοίνωση του ΕΚΠάτρας δεν είχε αναρτηθεί ούτε καν στην ιστοσελίδα του που παρέμενε η ανακοίνωση της 6/2 για την Coca Cola, άρα ή δεν την πήραν «ζεστά», ή ενδεχομένως να υπήρξε θύμα περικοπών ο διαχειριστής της (συμβαίνουν και στα συνδικάτα αυτά).

Είπα να τις δημοσιεύσω γιατί όπως λέει και το τσιτάτο στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, "η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης", αλλά και για το επιπλέον γεγονός ότι ούτε τα μνημονιακά ΜΜΕ δεν παίζουν πια τις ανακοινώσεις των συνδικάτων, ακόμα και αν στο τιμόνι τους είναι πρόσωπα από το ίδιο στρατόπεδο.






ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΡΙΘΜ. ΑΝΑΓΝΩΡ. 1142/1915 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Κολοκοτρώνη 20 - 262 21 Πάτρα
Τηλ. : 2610-226.300, Fax : 2610 -277.626, e-mail : ekpatras@otenet.gr

WORKERS UNION OF PATRAS
DEPARTMENT G.S.E.E.
20, KOLOKOTRONI ST. - 26221 PATRAS Tel : 2610-226.300, Fax : 2610-277.626, e-mail : ekpatras@otenet.gr

Πάτρα, 19/02/2014
Αρ. Πρωτ.: 10785


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει τη βίαιη, άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου, Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας χθες το απόγευμα, εντός του ισογείου χώρου του ΕΚΠ, από τον εμφανιζόμενο (a la carte) ως εκπρόσωπο, άλλοτε του Νέου Αριστερού Ρεύματος - ΝΑΡ και άλλοτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θεόδωρο Μπελεζώνη.

Ο συγκεκριμένος, έχοντας στήσει κανονικό "καρτέρι" στην είσοδο του ΕΚΠ, επιτέθηκε απρόκλητα με σπρωξιές, φτυσίματα , χτυπήματα, ύβρεις και άλλες επιθετικές πράξεις, εναντίον της Γενικής Γραμματέως της οργάνωσής μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα (κινδύνευσε σοβαρά) και να κλονιστεί σοβαρά η υγεία της.

Το περιστατικό αυτό μόνο φρίκη και αποστροφή προκαλεί και προστίθεται σε ανάλογα περιστατικά, πρακτικές ωμής βίας και προπηλακισμών που δέχονται εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορες "ομάδες".

Η επίθεσή αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, το Συνδικαλισμό και την Εργατική Τάξη, δεν διαφοροποιείται από τον τρόπο δράσης συγκροτημένων φασιστικών - ναζιστικών ομάδων, ενώ μας οδηγεί σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Η αυτονόητη καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, αλλά και κάθε μορφής βίας, από όπου κι αν προέρχεται, δεν είναι αρκετή. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προωθεί ούτε την προοδευτική στροφή ούτε τη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τροφοδοτεί και συντηρεί τα ναζιστικά - φασιστικά μορφώματα.

 Σύσσωμο το σύνολο των θεσμικών οργάνων των συνδικάτων, με τους μαζικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και συντονισμένα, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ωμής βίας που καταπονούν τα θεμέλια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τραυματίζουν σοβαρά τα ιδανικά της ελευθερίας.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Οι κάθε μορφής και απόχρωσης εκφραστές του φαινομένου της βίας δεν θα μας λυγίσουν!!!!




Από το Ε.Κ.Πάτρας


Kαι η ΓΣΕΕ:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/2/2014

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη,  άνανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη επίθεση κατά της συναδέλφισσας συνδικαλίστριας και Γενικής Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, που "αρέσκονται" να επιτίθενται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, ότι με τη στάση τους δεν προωθούν ούτε την προοδευτική στροφή, ούτε τη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, παρά μόνο τροφοδοτούν και συντηρούν τα ναζιστικά - φασιστικά μορφώματα, με τις πρακτικές των οποίων δείχνουν να  ταυτίζονται πλήρως.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ