Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι ευρωεκλογές και η προπονητική επιστήμη


Τελικά μέσα στην τραγική κατάσταση που ζούμε, υπάρχει και το περιθώριο για πλάκα και μας το προσφέρουν με τις σπασμωδικές τους κινήσεις οι δύο της συγκυβέρνησης και όσοι έχουν απομείνει δίπλα τους. Βλέπετε οι πιο πονηροί «αποστασιοποιήθηκαν» μπας και βρουν στασίδι στην «επόμενη μέρα». Είναι και αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ απίστευτοι, ότι «παλτό» έπαιζε στο ΠΑΣΟΚ το παίρνουν για αέρινο εξτρέμ (δεξί πάντα) και για στυλοβάτη της άμυνας.

Με την προώθηση του σταυρού και το διπλασιασμό των υποψηφίων ευρωβουλευτών, επιχειρούν να δώσουν κίνητρο δραστηριοποίησης σε διάφορους που ούτε ηθικό να το κάνουν είχαν, αφού εκτός των πολιτικών προβλημάτων, θα είχαν «από πάνω τους» άλλους, άρα γιατί να τρέξουν, να εκτεθούν, πιθανότατα να κακοπεράσουν (δεν είναι καιρός για ανοιχτή δράση για μνημονιακούς) και τελικά να μην βγουν. Τώρα ο προπονητής δίνει στους παίκτες της ομάδας κίνητρο. Τους χτυπάει στο μαγουλάκι και τους λέει «μπες αγόρι μου μέσα να γυρίσουμε το παιχνίδι κι εγώ μετά θα σε βάζω πάντα βασικό, ή αν αλλάξω ομάδα θα σε πάρω μαζί μου».

Και  για όποιον απορεί τι κίνητρο μπορεί να έχει κάποιος που αν και καταφέρει να μαζέψει σταυρούς δεν εκλεγεί γιατί ο συνδυασμός πάρει λιγότερες έδρες από αυτές που είχε, μια ιστορία από το παρελθόν μας φωτίζει.

Κάποτε, πριν από αρκετά χρόνια,  όταν κατέβαινε ο Φασούλας υποψήφιος βουλευτής Πειραιά, ένας συνυποψήφιός του (πάντα για τον ίδιο πολιτικό χώρο και την ίδια εκλογική περιφέρεια μιλάμε), έριχνε μαύρο χρήμα για την προβολή του από ΜΜΕ. Μια ώρα συνέντευξη – παρουσίαση χωρίς άλλους καλεσμένους σε ραδιόφωνο, χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις και κάμποσες τηλεφωνικές ανταποκρίσεις από δραστηριότητές του. Τουλάχιστον έτσι είχε πάρει το αυτί μου και ακούω καλά. Φέτος να δείτε τι μαύρο χρήμα θα διακινηθεί για "ρεπορτάζ" και στημένη προβολή, έμμεση πάντα.

Όταν στο περιθώριο της «συμφωνίας» τον ρώτησαν «μα καλά αφού ο Φασούλας θα σαρώσει τους σταυρούς (η προβολή του αθλητή βλέπετε και δη του Ολυμπιακού), εσύ γιατί ξοδεύεσαι»?

Και η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Μα γιατί αν πάω καλά θα διατηρήσω ψηλά τις μετοχές μου στο πολιτικό χρηματιστήριο και θα είμαι από τις πρώτες επιλογές στην επόμενη φάση αξιοποίησης στελεχών».

Και δεν χάθηκε, αντίθετα «πρόκοψε».

Έτσι ελπίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος να βρουν πρόθυμους να σηκώσουν το βάρος του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές. Καλή βέβαια η προπονητική, αλλά πρέπει να έχεις και ομάδα…