Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέας Ιωνίας - Νίκη στους απεργούς της Phone Marketing

Το τελευταίο διάστημα στην Ν. Ιωνία έχουμε κινητοποιήσεις σε αρκετούς μικρούς και μεγάλους εργασιακούς χώρους με κοινά χαρακτηριστικά.
Ένας από αυτούς είναι η εταιρία Phone Marketing, στην οποία οι εργαζόμενοι, έπειτα από την απαίτηση της εργοδοσίας να μετατρέψει τις συμβάσεις τους ουσιαστικά σε κουρελόχαρτο με εργασία οκτώ ωρών την εβδομάδα και αμοιβή στο ιλιγγιώδες ποσό των € 140,00 το μήνα, αποφάσισαν να επιλέξουν τον μοναδικό δρόμο που είχαν. Αποφάσισαν να αρνηθούν τον εξευτελιστικό δρόμο που τους πρότεινε η εργοδοσία και να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα. Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες (από 21/3) βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, απαιτώντας αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή αμοιβή γι’ αυτήν.
Υπάρχουν ένοχοι: κυβερνήσεις, εργοδότες, ΕΕ και ΔΝΤ οργανώνουν την επίθεση. Η νέα δανειακή Σύμβαση ολοκληρώνει την πλήρη αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, που δρομολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στη μετά-μνημόνιο εποχή η κυβέρνηση πρώτα του ΠΑΣΟΚ και έπειτα του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) με την αρχική συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, έχουν κάνει τα πάντα σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ ώστε να καταργηθεί κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί έπειτα από αγώνες και να ξηλωθεί κάθε έννοια προστασίας των εργαζόμενων απέναντι στις ορέξεις κάθε εργοδότη.
Μαύρη εργασία, αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, εκ περιτροπής εργασία, υποαπασχόληση στο όνομα της οικονομικής τρομοκρατίας απέναντι στην τραγική αύξηση της ανεργίας, μη πληρωμή δεδουλευμένων, παράνομες απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις και άλλες αυθαιρεσίες, είναι το καθεστώς που πλέον αντιμετωπίζουμε καθημερινά σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.
Και απ την άλλη συντονισμένα τα τρομοδελτία ειδήσεων των οκτώ κάθε βράδυ απειλούν ολόκληρη την κοινωνία με τρομοκρατικά διλήμματα του τύπου Ευρώ ή κόλαση. Ενώ έχει ήδη μετατραπεί σε πραγματική κόλαση η καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που βλέπουν να τους ζητάνε να γίνουν για μία ακόμη φορά η καύσιμη ύλη προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, να διασφαλιστεί ότι η ολόκληρη η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, χωρίς ελπίδα και μέλλον για τους ανθρώπους της άλλο, παρά μόνο εκείνο της υποταγής.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Εδώ και δύο χρόνια που όλα αυτά συμβαίνουν, πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές αντίστασης. Μεγαλώνει η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου που κατανοεί πλέον ολοένα και πιο μαζικά ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για όλους μας, αν θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, είναι αυτός της ρήξης με αυτή την πολιτική. Της ανατροπής της κυβερνητικής χούντας και κάθε επίδοξου εκφραστή της ίδιας πολιτικής.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Phone Marketing.
Με την απεργία τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως η πολιτική των αλλεπάλληλων μνημονίων, της κυβέρνησης και της τρόικας, που στοχεύει στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξαθλίωση κάθε εργαζόμενου, δεν θα περάσει.
Καλούμε το λαό της Ν. Ιωνίας να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα τους. Η μάχη που δίνουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους δεν αφορά μόνο αυτούς. Μας αφορά όλους καθώς αποτελεί πρόβα για τη γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που με την υποστήριξη της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.
Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα μοιραστούμε την κρίση τους. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Να ανατραπεί η επίθεση, να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, προς όφελος όλης της κοινωνίας.