Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Βαλαωρίτου 7β & Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
693-2036696 & 693-2284573
semmel@hotmail.gr
Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
126 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ματωβαμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο με το 8ωρο να έχει γίνει λάστιχο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς. Πέραν όμως της ελαστικοποίησης του ωραρίου, το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Το παρόν μας γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό: Δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο όνομα της κρίσης, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες όλων των κλάδων πρέπει να δούμε την κατάσταση αυτή ως ένα «σημείο μηδέν», και να ανασυγκροτηθούμε ταξικά σε νέες βάσεις. Με γενικές συνελεύσεις στα σωματεία μας να δώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για να ανατρέψουμε όσα αποφάσισαν ερήμην μας. Να επιβάλλουμε ξανά τα αυτονόητα: αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με κριτήριο όμως τις ανάγκες μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας εξέφραζε και εκφράζει καθημερινά την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους, που έγιναν μια γροθιά για να αντισταθούν και να δώσουν από κοινού τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, από το Alter και την Ελευθεροτυπία έως τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας και τον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των Χαλυβουργών. Αντλώντας λοιπόν παραδείγματα από το σήμερα, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο.
Πρέπει όμως ο αγώνας μας να είναι κοινός, χωρίς να παζαρεύει επουδενί τον ταξικό του προσανατολισμό. Να βρεθούμε ξανά μαζί, όλα τα σωματεία του νησιού και να θέσουμε γερά θεμέλια για ενιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις. Μόνο έτσι θα βρεθεί ο δρόμος για την πραγματική άνοιξη των εργαζομένων.
Η Νίκη θα είναι δική μας!
Όλες/-οι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Τρίτη 1 Μάη 10.30 στην Πλατεία Σαπφούς
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ