Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αφγανοί πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με τους φοιτητές

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 2 Δεκέμβρη 2010
Θέματα:
*Μαζί με τους Φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια *Μήνυση κατά του δράστη που επιτέθηκε με ρατσιστικά συνθήματα στον καταυλισμού των Προπυλαίων κατέθεσαν οι δυο τραυματισμένοι Αφγανοί και η Επιτροπή των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων για Ασυλο και Στέγη.
Δυναμική ήταν σήμερα η παρουσία της Επιτροπής των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων για Άσυλο και Στέγη που έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στο πολιτικό άσυλο. Δεκάδες Αφγανοί διαδήλωσαν μαζί με τους φοιτητές σήμερα Πέμπτη 2/12 δίνοντας μια πρώτη απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο που καταθέτει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, με το οποίο πετάει στον Καιάδα το κατοχυρωμένο δικαίωμα των Πολιτικών Προσφύγων στο άσυλο και νομιμοποιεί την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου και θεσμοθετεί την εργασία φυλακισμένων εκτός στρατοπέδων.
Αυτά θυμίζουν τους Αφρικανούς εργάτες που δούλευαν στην δεκετία του 20 στους δρόμους της Νέας Υόρκης με αλυσίδες και μπάλες στα πόδια. Οι μετανάστες, οι έλληνες εργαζόμενοι και νεολαία δεν θα επιτρέψουν τέτοιου είδους ρατσιστικές πολιτικές. Ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η Γενική Απεργία στις 15 Δέκεμβρη όπου χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι θα ενώσουν τις φωνές τους με τους ντόπιους εργαζόμενους αναδεικνύοντας τα κοινά συμφέροντα όλων απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικα στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά κεκτημένα.
Κορύφωση της αντίστασης θα είναι το μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του Παπουτσή που θα πραγματοποιηθεί στις 15 του Γενάρη.
Μήνυση κατά του άγνωστου που επιτέθηκε την Παρασκευή τα ξημερώματα στον καταυλισμό των Προπυλαίων κατέθεσαν οι δυο Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης. Οι δυο χτυπημένοι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες -ο ένας με κάταγμα στο χέρι και ο άλλος με χτύπημα στο κεφάλι- κατέθεσαν μήνυση για απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες και για ρατσιστικά εγκλήματα αφού ο άγνωστος καταφέρθηκε με μανία ενάντια στους μετανάστες φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα ενώ καταφέρθηκε ονομαστικά και ενάντια στον Πέτρο Κωνσταντίνου Δημοτικό Σύμβουλο Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται απλά για μια μεμονωμένη περίπτωση ρατσιστικής επίθεσης.
Τα στοιχεία του θύτη -ο οποίος μέσα στη μανία του έσπασε τραπέζια και καρέκλες, μπάνερ με φωτογραφίες και συνθήματα, κλώτσησε σκηνές και άλλα υλικά διαβίωσης και χτύπησε τους δύο Αφγανούς- είναι γνωστά στην αστυνομία αφού, λίγο αργότερα και μετά από απανωτά τηλέφωνα των Αφγανών στην Άμεση Δράση, προσήχθη στο ΑΤ Εξαρχείων και μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος με την δικαιολογία πως ήταν μεθυσμένος. Τα στοιχεία του δράστη, παρά την άρνηση των αστυνομικών να τα παρέχουν στους δικηγόρους των Αφγανών, θα προωθηθούν όπως ορίζει ο νόμος μαζί με την δικογραφεία στον εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.