Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Φοιτητικό συλλαλητήριο

Το πανό των καταλήψεων σχολών του Πολυτεχνείου στην πορεία (Αθήνα 2/12/10)
ΣΕ συντονισμό με τους συνάδελφους τους σε Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και αλλού, προχώρησαν την Πέμπτη το μεσημέρι περίπου 2.000 φοιτητές από τις σχολές της Αθήνας, της Πάτρας και του Βόλου που είναι σε κατάληψη, πραγματοποίησαν μαχητική αντικυβερνητική πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή. Την πορεία οργάνωσε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων. Βασικός στόχος των κινητοποιήσεων είναι το λεγόμενο νομοσχέδιο της Υπουργού Παιδείας Διαμαντοπούλου. Το πιο δημοφιλές σύνθημα της πορείας ήταν «Κάτω η χούντα ΔΝΤ-ΕΕ».
Όταν έφτασε στη Βουλή η πορεία προχώρησε αποφασιστικά ενάντια στο παράνομο μπλόκο των ΜΑΤ και των αστυνομικών λεωφορείων στη λεωφόρο Βενιζέλου (Β. Σοφίας) που εμπόδιζε την πορεία θα κατευθυνθεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα και χημικά ενάντια στους φοιτητές.
Η αστυνομία έκανε 5 συλλήψεις τουλάχιστον ενώ ένας αριθμός τραυματισμένων φοιτητών νοσηλεύεται σε νοσοκομεία. Η πορεία των φοιτητών μετά τη Βουλή κατευθύνθηκε προς τη ΓΑΔΑ. Εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την απελευθέρωση των συλληφθέντων οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι (δεν υπάρχουν πληροφορίες αν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες).
Περίπου 40 σχολές είναι σε κατάληψη. Το Συντονιστικό καλεί σε διαδηλώσεις στις 6 και 7 Δεκέμβρη, στις 11 στη σύνοδο Πρυτάνεων στο Λαύριο και στις 15 στη Γενική Απεργία.