Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ
Η φωτιά των απολύσεων δεν είναι πλέον στην αυλή του γείτονα, καίει το ίδιο μας το σπίτι. Οι απολύσεις συναδέλφων μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 200 περίπου συνάδελφοι στο συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ έχασαν την εργασία τους τους τελευταίους μήνες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε:
Λέμε όχι στις απολύσεις, ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασία μας, αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ουσιαστική ενημέρωση. Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν λάβει από τις 26 Οκτωβρίου 2010 και όπως φαίνεται φυλάσσονται στο συρτάρι χωρίς να υλοποιούνται. Να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, Η απόφαση αυτή να στοχεύει στην έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων της 12ης Δεκεμβρίου. Θα κάνουμε πλήρη περιφρούρηση της απεργίας, ώστε να μην εξαναγκασθούν οι συντάκτες να παραδώσουν κείμενα νωρίτερα. Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να συντονιστεί με τις άλλες ενώσεις Τύπου ώστε ακόμα κι αν οι εργοδότες επιχειρήσουν να τυπωθεί το φύλλο, να μην μπορέσει αυτό να κυκλοφορήσει.
Τα εκλεγμένα σωματεία Τύπου θα πρέπει να αντιδρούν με όλα τα όπλα που διαθέτουν, όπως απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολο του Τύπου ή και στοχευμένες απεργίες όπου και όποτε χρειαστεί, για να προασπίσουν το δικαίωμά μας στην εργασία. Διεκδικούμε την υπογραφή της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν δεχόμαστε προτάσεις ή “παραινέσεις” για μείωση του μισθού μας, ειδικά αυτού που ορίζεται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καλούμε την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το μέλλον της επιχείρησης.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους που ήδη βρίσκονται στην ανεργία, στους συναδέλφους που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως στα συγκροτήματα Αλαφούζου και Ψυχάρη, αλλά και στους συναδέλφους στην “Απογευματινή” που δίνουν ηρωική μάχη επιβίωσης. Ενώνουμε τις φωνές μας και αγωνιζόμαστε με όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας για τη δουλειά μας είναι αγώνας για την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία.
2)ΕΤΕΡΜΘ: η ισχύς εν τη ενώσει
Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τετράωρη Στάση Εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στον Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7, οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού, κ. Σκόρδας Λάμπρος και κ. Τάτσικας Δημήτριος - Διευθυντής της εφημερίδας Αθλητικά Νέα, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ !!!εναντίον του Προέδρου της ΕΤΕΡΜΘ κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνου και Βʼ Γραμματέα, κ. Στεφανίδη Κοσμά.
Ο κ. Σκόρδας, με σκοπό να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση, απείλησε με υποβολή μήνυσης κατά του Ηχολήπτη που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή νόμιμα, έτσι ώστε να τον αναγκάσει να βγει από τον εργασιακό του χώρο και να επιβάλλει στη θέση του (ως ηχολήπτη) κάποιον παραγωγό, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τη ΣΣΕ.
Είναι φανερό ότι η παντελώς ψευδής και αβάσιμη έγκληση του κ. Σκόρδα, για δήθεν διατάραξη οικιακής ειρήνης, ήταν κίνηση απελπισίας στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, ήταν να καταφθάσουν Αστυνομικοί στον εν λόγω ραδιοσταθμό και να οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο κ. Σκόρδας, βλέποντας την άμεση κινητοποίηση όλων των εκπροσώπων των Ενώσεων των ΜΜΕ, της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των μελών της ΕΤΕΡΜΘ, ζήτησε να αποσυρθούν οι μηνύσεις και από τις δυο πλευρές και να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, ούτως ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα της Απεργιακής κινητοποίησης των Τεχνικών Ραδιοφώνου.
Καταδικάζουμε τις παραπάνω προσπάθειες που στοχεύουν με αυταρχικούς και δόλιους τρόπους στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στη διατήρηση του καθεστώτος της εργοδοτικής ασυδοσίας (συνεχής καθυστέρηση μισθοδοσίας, καταστρατήγηση ωραρίου, άθλιες συνθήκες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία), εκφοβισμοί εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ,ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΗΠΤΘ, καθώς και όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσειςγια την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Μας δίνει κουράγιο το πρωτοφανές πλήθος των Τεχνικών Ραδιοφωνίας που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας. Ευχαριστούμε τον Νομικό μας Σύμβουλο, κ. Στρατή Μαυραγάνη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος, Μπουτσέλη Όλγα
3)Συνέλευση στην Ελευθεροτυπία: κλιμάκωση και αλληλεγγύη
Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με κήρυξη απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ που θα πιάνει και τα φύλλα του σαββατοκύριακου, ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ(Eλευθεροτυπία) σε γενική συνέλευση που έγινε πριν λίγη ώρα με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες(συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί) παρουσία της τριμερούς επιτροπής από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπογραφεί γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, καθώς και την ανάκληση και πάγωμα όλων των απολύσεων. Κάλεσε επίσης την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση μονομερών κινήσεων από τους εργοδότες για παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Εξέφρασε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Απογευματινής, του ΒΗΜΑΤΟΣ και των άλλων μέσων ενημέρωσης όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με απολύσεις και μειώσεις μισθών(ΣΚΑΙ, ΠΗΓΑΣΟΣ, κλπ)
Η συνέλευση της Ελευθεροτυπίας ζήτησε επίσης να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν ακόμη να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου Β. Χατζηβασιλείου(ανακοινώθηκε προχθές), κριτικού βιβλίου.
4)Προκλητικοί οι μπαγλαμάδες της ΕΣΗΕΑ!!
Αν και σήμερα είχε οριστεί διασωματειακό (ναί αυτό που ήταν για χτες και θα εξέταζε την προοπτική κλιμάκωσης) για τις 12.30, η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τους υπόλοιπους προέδρους ότι αυτό θα γίνει στη 1.30μμ και τελικά στις 12 τους ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Η ΕΣΗΕΑ ξέροντας ότι είχε οριστεί η συνεδρίαση του διασωματειακού στις 12, έβαλε συνεδρίαση του ΔΣ την ίδια ώρα (αν ξυπνάγαν πιο πρωί για να συνεδριάσουν θα πάθαιναν τίποτα?). Και καλά ο καφεδολουσμένος από την απεργία Σόμπολος, οι υπόλοιποι αρέσκονται να σέρνονται πίσω τέτοια παρακμιακές καταστάσεις? Την ίδια ώρα αρκετές συνελεύσεις καλούνται να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα, που θα γίνει, ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε "σηκωτούς" και "σπρωχτούς", λογής λογής ξεφτιλισμένους γραφειοκράτες.