Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Παρελθόν η Athens Airways

Παρελθόν η Athens Airways από την Ικαρία και μάλλον δεν θα λείψει σε κανέναν από τους 928 που έχουν υπογράψει υπομνήματα διαμαρτυρίας για τα όσα υπέστησαν. Την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 με τίτλο ΔΝΤ Airlines στην Ικαρία!! και ηλεκτρονική διεύθυνση:http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/05/airlines.html είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα αεροπορικής σύνδεσης της Ικαρίας, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της Athens Airways, που παραβίαζε τους όρους της σύμβασής της, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα και προβληματικής συντήρησης βουλγάρικα αεροπλάνα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σε βάρος των επιβατών, διάφορες "ομορφιές", που περιγράφονται στην ανάρτηση της 14/5.
Σε ανάρτηση του www.in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1141245&lngDtrID=251)αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρία κηρύχτηκε έκπτωτη. Επισυνάπτουμε το δημοσίευμα και υπενθυμίζουμε ότι το ξεπούλημα της Ολυμπιακής και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δημιούργησε το έδαφος για να εμφανίζονται τέτοιες καταστάσεις.
27/05/10 23:31
Απόφαση της ΥΠΑ
Έκπτωτη η Athens Airways για την εξυπηρέτηση εννέα «άγονων» προορισμών Το Βήμα Η ΥΠΑ είχε επιβάλει πρόστιμα συνολικά ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρεία για την υπόθεση Αθήνα
Έκπτωτη κήρυξε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την Athens Αirways, η οποία στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις λεγόμενες άγονες γραμμές, είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση για εννέα προορισμούς.Στην απόφαση αυτή κατέληξε η ΥΠΑ, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία «δεν υλοποιούσε σωστά τη συμφωνία που είχε υπογράψει και συγκεκριμένα υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων τα οποία μάλιστα πολλάκις δεν αντικαθιστούσε, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, ελέγχεται γιατί εκτελούσε τις πτήσεις με εξωσυμβατικά αεροσκάφη μισθωμένα από ξένες εταιρείες με ξένα πληρώματα, γεγονός που αντίκειται στους όρους του διαγωνισμού και των συμβατικών της υποχρεώσεων».
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε προβεί σε προφορικές και έγγραφες συστάσεις για το ζήτημα, ενώ από τις 30 Απριλίου έχει επιβάλει πρόστιμα στην εταιρεία (περίπου 22, ύψους 30.000 ευρώ) σχετικά με την υπόθεση.Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι το επιβατικό κοινό που εξυπηρετούσε η εταιρεία δεν θα μείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση και ήδη η Υπηρεσία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις λοιπές μειοδότριες εταιρείες για την κάλυψη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των εννέα γραμμών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ