Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δύο ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ

 


1)Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον απαράδεκτο, επικίνδυνο και αυταρχικό εξαναγκασμό σε εξοντωτική υπερεργασία των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας με ευθύνη της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ, του Διοικητή του νοσοκομείου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο σημείο να απαγορεύουν την εφαρμογή αποφάσεων ακόμα και του ίδιου του ΚΕΣΥ.

Οι αυταρχικές αυτές ενέργειες σαφέστατα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και οδηγούν τους γιατρούς της ΜΕΘ σε εξοντωτική υπερκόπωση που ουσιαστικά τους εξωθεί ακόμα και σε παραίτηση. 

Επειδή αυτά τα φαινόμενα φαίνεται πως γενικεύονται και πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για εξοντωτική ιατρική υπερεργασία, δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο για συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας και γενικά σε όλους τους συναδέλφους Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που υπόκεινται σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές διοικούντων.


2)Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο Επικουρική Γαστρεντερολόγο του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα» που απολύθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια του να απαξιώσει επιστημονικά και να εκδικηθεί όποιον/όποιαν ορθώνει το ανάστημα και διεκδικεί τα δικαιώματά του/της στο Νοσοκομείο. Η εκδικητική απόλυση της συναδέλφου συμπυκνώνει την αντίληψη και τη λογική ότι θέλουν τους υγειονομικούς φοβισμένους και υποτακτικούς, κουρελιάζοντας αξίες, νόμους και αξιοπρέπεια. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πρακτική των διώξεων συνδικαλιστών συναδέλφων και την λογική λειτουργίας των γιατρών στα νοσοκομεία σαν πειθήνιων εκτελεστών της ανθυγιεινής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Τους θέλει συνδικαλιστικά άσφαιρους και υποτακτικούς και ατομικά φοβισμένους αρκεί να μακροημερεύει το αφήγημα ότι όλα στα νοσοκομεία βαίνουν καλώς και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί εξυπηρετούν τις ανάγκες υγείας του λαού, κάτι που στην πράξη και επιστημονικά διαστρέφει την πραγματικότητα.

Την Παρασκευή 28/05/2021 εκδικάζεται στα Δικαστήρια η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η συνάδελφος ενάντια στην απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου. 

Καλύπτουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στη συνάδελφο, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων που έχει καλέσει η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τις 28/5 και ώρα 11 πμ. 

Η προσπάθεια επιστημονικής απαξίωσης και τσακίσματος των δικαιωμάτων των γιατρών στη Δημόσια Υγεία δεν θα περάσει. Ο αγώνας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για την υγεία του λαού μας.