Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Το ποδόσφαιρο στο θάλαμο της αποστείρωσης


...αναδημοσίευση από www.enetpress.gr  ...


Στην κρεατομηχανή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της λογικής του καναπέ, βάζουν εδώ και καιρό το ποδόσφαιρο οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα. Και αν στη σούπερ λίγκα μπορεί κανείς να επικαλεστεί το σαφή επαγγελματικό της χαρακτήρα και τα αυξημένα διαφημιστικά έσοδα, άντε να το καταπιούμε.

Από εκεί και κάτω αρχίζουν τα αγωνιστικά προγράμματα-λάστιχο, που το μόνο που καταφέρνουν, είναι να λειτουργούν αποτρεπτικά στο να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο, ειδικά σε εποχές που η οικονομική κρίση χτυπάει και την προσέλευση.

Βεβαίως ποδόσφαιρο σε αποστειρωμένο περιβάλλον άδειων εξεδρών, είναι κάτι σαν τα πλαστικά μπιφτέκια των πολυεθνικών, δηλαδή χωρίς γεύση.

Στην ΕΠΑΕ που οργανώνει το πρωτάθλημα της Football League, την παλιά Β΄ Εθνική, φαίνεται ότι πειραματίζονται στον τομέα αυτό.

Τη βδομάδα που διανύουμε συμβαίνει την Καθαροδευτέρα να λήγει η 18η αγωνιστική, την Τρίτη 24/2 να ξεκινάει η 19η και την Κυριακή 1η Μαρτίου να ξεκινάει η 20ή.

Εκ των θυμάτων των ελαστικοποιημένων προγραμμάτων, ο συμπαθής Απόλλων Σμύρνης, σήμερα αυτός, κάποιος άλλος αύριο.

O Aπόλλωνας αγωνίστηκε τη Δευτέρα 16/2 στην έδρα του, την Καθαροδευτέρα εκτός (χωρίς να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση), ακολούθως ορίστηκε εντός έδρας αγώνας του για την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου (με τηλεοπτική μετάδοση) και κατόπιν πάλι εντός έδρας για τη Δευτέρα 2 Μαρτίου (χωρίς τηλεοπτική μετάδοση).

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Κυριακή είναι η κατ΄ εξοχήν ημέρα για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο (και όχι στα μαγαζιά, όπως σκέφτηκαν κάποιοι λεβέντες), άντε και το Σάββατο να συμπληρώσουμε, το συμπέρασμα είναι σαφές.

Απομονώνουν μια ομάδα από τον κόσμο της, που τις καθημερινές άλλοι δουλεύουν και άλλοι σπουδάζουν, με το να ορίζουν αλλοπρόσαλλα προγράμματα αγώνων.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι κοινωνικό φαινόμενο και πρέπει να είναι γιορτή, όχι χρυσόψαρο στη γυάλα. Δίκαια οι απολλωνιστές μαθαίνουμε ότι είναι δυσαρεστημένοι.



Νάσος Μπράτσος