Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις από αγνώστους στην Ικαρία






...αναδημοσίευση από το www.enet.gr...

Διαμαρτύρονται οι πολίτες

Την ενόχλησή τους ή ακόμα και τη δυσαρέσκειά τους, αφού η γκάμα των αντιδράσεων ποικίλλει, εκφράζουν κάτοικοι της Ικαρίας, για το θέαμα της διεξαγωγής ασκήσεων από ομάδα αγνώστων που δεν είναι κάτοικοι του νησιού, εκτός του εκπαιδευτή τους που είναι κάτοικος και γνώστης πολεμικών τεχνών.


Με στολές παραλλαγής ασκούνται απροειδοποίητα σε δημόσιους χώρους, δημιουργώντας ενόχληση, άλλοτε σε λουόμενους, αφού ακόμα και στην παραλία του γνωστού για τις ιαματικές πηγές χωριού Θέρμα έχουν γίνει «ασκήσεις» και άλλοτε σε περαστικούς ή σε κατοίκους των περιοχών που επιλέγουν.
Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες ο εκπαιδευτής ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύει σχολή ιδιωτικών φυλάκων, που στέλνει κλιμάκια ανα διαστήματα.
Το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο, από το δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γαγλία, επικεφαλής της αυτόνομης συσπείρωσης πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ), με αποτέλεμα ο επικεφαλής των ασκουμένων να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ώστε να υπάρξει δημόσια και θεσμικά αποτυπωμένη αιτιολόγηση των σκηνικών τύπου Ράμπο.
Προφανώς αν υπάρχει συνεργασία με σχολή ιδιωτικών φυλάκων, δεν μπορεί να γίνεται χρήση δημοσίων χώρων χωρίς προηγούμενη αίτηση για άδεια και τήρηση κανόνων ασφαλείας, ούτε να εμφανίζονται από το πουθενά στην παραλία άτομα με στολές παραλλαγής και να ανησυχούν τους λουόμενους.

Η ΑΣΠΙ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛH (;) ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες πολιτών για την παρουσία ομάδας ανθρώπων με στολές στρατιωτικού τύπου οι οποίοι συχνά κάνουν ασκήσεις –γυμνάσια σε δημόσιους και δημοτικούς πολυσύχναστους χώρους (δημοτικό στάδιο, πλάζ Θέρμων), προκαλώντας όχληση και αποκλεισμό από αυτούς των δημοτών, προτείνουμε στο Δ.Σ. να διερευνήσει το θέμα, να εντοπίσει τον υπεύθυνο και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις.
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανέναν από τη χρήση δημόσιων χώρων, αλλά εν προκειμένω δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λιγοστές παραλίες και μάλιστα εντός τουριστικών οικισμών και μάλιστα κατά την τουριστική περίοδο. Όσον αφορά δε στη χρήση του δημοτικού σταδίου, θεωρούμε δεδομένο ότι όποια ομάδα θέλει να το χρησιμοποιήσει πρέπει πρώτα να ζητήσει την άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο".