Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Περπατώ για να Πετώ (21 Σεπτέμβρη στο άλσος Βεΐκου)


Afisa-ELEANA (300 x 424)


Η άσκηση είναι αναζωογονητική δραστηριότητα που βοηθά τον οργανισμό να διατηρεί την σωματική και ψυχική του ευεξία. Το περπάτημα είναι η ιδανικότερη και η πιο απλή μορφή άσκησης ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση.

Δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό παρά μόνο ένα «άνετο» ζευγάρι παπούτσια. Δεν έχει κανένα κίνδυνο για τραυματισμό η ατύχημα. Θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να αισθάνεστε πιο υγιείς.



Για να είναι αποτελεσματική η άσκηση θα πρέπει το περπάτημα να είναι μέτριας έντασης για ανεβαίνουν οι σφυγμοί και να ιδρώνετε ελαφρώς.

Ο σίγουρος τρόπος για να ξέρετε ότι έχετε φτάσει στη σωστή ένταση είναι να μπορείτε να πείτε τους στίχους ενός αγαπημένους σας τραγουδιού. Στόχος είναι να περπατάτε με αυτό τον ρυθμό για 30-40 λεπτά την μέρα δηλαδή συνολικά δυόμιση ώρες την εβδομάδα. Μπορείτε να μοιράσετε τα 30 λεπτά σε δύο συνεδρίες των 15 λεπτών.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) σε συνεργασία με το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «Θάλεια» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Ρευματοπάθεια στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Αρθρίτιδας διοργανώνει το Περπάτημα ζωής και ελπίδας με σκοπό τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις, όσο και την ενημέρωση των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα και οστεοπόρωση για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης.

Σας προτρέπουμε να φορέσετε παπούτσια περιπάτου και να μας συναντήσετε να, την Κυριακή 21 του Σεπτέμβρη στο πάρκο Βείκου στις 11.οο για να περπατήσουμε μαζί μια όμορφη διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Την ίδια μέρα στη Ρόδο και την Πάτρα συμπατριώτισσες και συμπατριώτες συμμετέχουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου.

Στο περπάτημα ζωής συμμετέχει και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Πάτρας. Ευκαιρία για όσους μένουν στις γύρω περιοχές να γνωριστούμε και να συμπορευτούμε!! 

Ξεκινάμε από το Σπίτι του Πολίτη (25ης Μαρτίου 104) και ακολουθώντας τη διαδρομή  Αγ. Νικολάου καταλήγουμε στον Μώλο. 

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 11πμ σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Ρόδο!

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα                       

  Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014