Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Απεργιακό χρονικό - "επικοινωνία 94FM"
















Ανακοίνωση στις 9/5 των υποψηφιοτήτων για εκλογή εκπροσώπων στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (μεταξύ τους και ο Τάσος Τατάρογλου) τρείς ώρες μετά ο δήμαρχος καλεί το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης επικοινωνίας σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 12/5, όπου κάνει πρόταση να απολυθεί ο Τ.Τατάρογλου.


Οργάνωση από τους Financial Crimes συγκέντρωσης στον "επικοινωνία" στις 13/5 με συμμετοχή εργαζομένων και από άλλα ΜΜΕ και παράσταση με μέλη των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ στο Δήμαρχο για να μην προχωρήσει η απόλυση, αίτημα που δεν γίνεται αποδεκτό με ψήφους 4 έναντι 3. Η απόλυση επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή και ο διωκόμενος αρνείται να την παραλάβει.

Μαζική παράσταση των Financial Crimes στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 14/5 ζητώντας να αποφασίσει απεργία μέχρι την ανάκληση της απόλυσης που συνιστά ποινικοποίηση του συνδικαλισμού (αποφασίζεται απεργία στις 20/5 και συμμετέχει σαν κίνηση αλληλεγγύης η ΕΣΠΗΤ).

Μη αποδοχή της απόλυσης και παροχή εργασίας από τον διωκόμενο, στις 14,15,16 Μάη.

Εκλογή στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του διωκόμενου συνδικαλιστή, στις εκλογές της 14 και 15 Μάη.

Συνεχής επίδοση πρωτοκολλημένων αιτημάτων στο Δήμαρχο, με τα οποία ζητούνται συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία διαχείρισης του σταθμού. Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ.Δημαρά και ενημέρωση των βουλευτών της Β΄ Αθήνας που υπήρξαν δημοσιογράφοι.

Επιστολή στις 19/5 των συνέδρων των Financial Crimes στο Δήμαρχο, με αίτημα να πάρει πίσω την απόλυση, αλλιώς θα γίνει θέμα στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Ο δήμαρχος κόβει τις ώρες του ενημερωτικού προγράμματος (από τις 3μμ και μετά) για να μην παρέχει την εργασία του ο διωκόμενος (ήταν η βάρδιά του), αφού κανείς εργαζόμενος δεν πειθαρχούσε στις εντολές του να τον εμποδίσουν.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και περιφρούρησης της απεργίας και ενημέρωση της τοπικής κοινής γνώμης, στις 20, 21, 22, 23 Μάη. Συμμετέχουν απεργοί του σταθμού, εργαζόμενοι στο βρεφονηπιακό του Δήμου, τεχνικοί της ΕΤΕΡ, μέλη των Financial Crimes από άλλα ΜΜΕ, κάτοικοι της περιοχής.

Παράσταση πραγματοποιούν ο διωκόμενος και ο εκπρόσωπος της παράταξης,προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 21/5, για να συνεχιστεί η απεργία. Την ίδια μέρα ομιλία του διωκόμενου στη γενική συνέλευση των μονίμων εργαζομένων του Δήμου.

Επίσκεψη ομάδας απεργών του "επικοινωνία" στη γενική συνέλευση του FLASH στις 22/5 για να ζητηθεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ήταν εκεί, παράταση της απεργίας.

Εξόρμηση στη λαϊκή του Δήμου Ηρακλείου στις 23/5.

Δικαστήρια: Κατάθεση στις 26/5 αιτήματος εισαγγελικής παραγγελίας,ώστε ο εισαγγελέας να υποχρεώσει το δήμαρχο να δώσει τα στοιχεία που αρνείται στον διωκόμενο.To αίτημα γίνεται δεκτό.

Έναρξη 48ωρης απεργίας αλληλεγγύης της ΕΤΕΡ στις 26/5 και νέα απεργιακή συγκέντρωση, με συμμετοχή του Δ.Σ. της ΕΤΕΡ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Κατάθεση αιτήματος στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ αιτήματος για οργάνωση απεργιακού ταμείου, από τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο, τη Δευτέρα 26 Μάη.

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, την Τρίτη 27 Μάη. Επίσκεψη του διωκόμενου στην επιθεώρηση εργασίας και ορισμός τριμερούς συνάντησης (ήδη από τη Δευτέρα 26 Μάη, η επιθεώρηση εργασίας είχε επισκεφτεί το ραδιόφωνο).Διανομή την Τρίτη 27 Μάη ενημερωτικού υλικού στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (η συνέλευση δεν έγινε λόγω απαρτίας, αλλά η διανομή έγινε σε όσους έδωσαν το παρόν).

Απόπειρα απεργοσπασίας την Τετάρτη 28 Μάη, από το δημοσιογράφο Γιάννη Παργινό. Παρεμβαίνει τηλεφωνικά η ΕΣΗΕΑ και ο Παργινός σταματάει την εκπομπή. Γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ραδιόφωνο.Τα ξημερώματα άγνωστοι σκίζουν το πανό με το αίτημα της απεργίας, έξω από το Δημαρχείο.

Ανακοινώσεις καταγγελίας του Δημάρχου, από ΕΣΗΕΑ, ΟΒΕΣ, την παράταξη ΠΑΡΑΤΎΠΩΣ της ΕΣΠΗΤ και το Συνασπισμό (νομαρχιακή επιτροπή βόρειας Αθήνας), αλλά και από το δημοσιογράφο Γιάννη Βέλλη, εκδίδονται την Πέμπτη 29 Μάη. ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ αποφασίζουν να οργανώσουν απεργιακό ταμείο για τους εργαζόμενους στο σταθμό.

Nέο χουνέρι για τον Δήμαρχο την Παρασκευή 30 Μάη, όταν απεργοί του ραδιοφώνου και εργαζόμενες στο βρεφονηπιακό στήνουν παρέμβαση στην τελετή έναρξης της αθλητικής διοργάνωσης "Γυμναστράδα", με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να μπεί από την πίσω πόρτα, με συνοδεία αστυνομίας και τους θεατές της εκδήλωσης να τον λοιδωρούν, στεκόμενοι αλληλέγγυοι με τους απεργούς.



TΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Kόλαφος για το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής το έγγραφο της Περιφέρειας,με το οποίο προκύπτει ότι η σύνθεση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης "επικοινωνία 94FM" δεν ήταν νόμιμη και ως εκ τούτου η αντισυνδικαλιστική απόλυση δίωξη του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Τάσου Τατάρογλου, πάρθηκε με παράνομο τρόπο.Αλλη μια πολιτική ήττα για τον κατεδαφιστή εργασιακών δικαιωμάτων,δήμαρχο της ΝΔ.Oι τέσσερις που από την παράνομη σύνθεση του ΔΣ ψήφισαν απόλυση συνδικαλιστή, είναι ο φύρερ Δήμαρχος Γεωργόπουλος και οι Οικονομίδης,Χατζημήτσος,Σιωμόπουλος.

7 Ιουνίου: την ώρα που το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταγγελίας του Δημάρχου και οικονομικής ενίσχυσης των απεργών)ήταν σε εξέλιξη στην πλατεία Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε άλλη μια παρέμβαση (με πανό, ντουντούκες, προκηρύξεις) απεργών του "επικοινωνία", εργαζομένων στον βρεφονηπιακό και άλλων συμπαραστατών και η φιέστα που ετοίμαζε ο φύρερ Δήμαρχος για το περιβάλλον, μετατράπηκε σε εκδήλωση καταδίκης της αντεργατικής του πολιτικής.Από την Τετάρτη 11/6 μέχρι την Παρασκευή 13/6 νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιεί στο σταθμό η ΕΤΕΡ (ηχολήπτες).


*Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στη διοίκηση του "επικοινωνία 94 FM". Λίγο μετά την έκδοση ψηφίσματος από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, όπου καταγγέλλονται το όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί, την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Ραδιοφωνίας υπέβαλλε την Παρασκευή 13 Ιουνίου, στο Σταύρο Γεωργόπουλο ο Φίλιππος Πολίτης! Η απόφασή του αυτή θεωρείται οριστική, ενώ συνεχίζει το γαϊτανάκι των παραιτήσεων που πλήττουν την παράταξη της πλειοψηφίας στο Ηράκλειο! Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόλυση δημοσιογράφου με απόφαση του δ.σ. της Ραδιοφωνίας, όπου ο κ. Πολίτης διαχώρισε τη θέση του ψηφίζοντας λευκό. Υπενθυμίζουμε την αποκάλυψη με έγγραφο της Περιφέρειας για παράνομη σύνθεση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης "επικοινωνία". Ηδη στο στρατόπεδο του φύρερ Δημάρχου,έχουν παραιτηθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Βλασσόπουλος (και από δημοτικός σύμβουλος),οι Γενικοί Γραμματείς του Δήμου Ηρακλείου Κατηχωρίτης και Μαύρος, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Α.Χριστοδουλίδης, και παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κεσκινίδη από τη διοίκηση της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ".

*σχόλιο από Financial Crimes: Ο κ. Πολίτης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης δεν είχε ψηφίσει υπέρ της απόλυσης του Τάσου Τατάρογλου, αλλά λευκό. Ήταν γνωστό ότι ήταν αντίθετος και επιπλέον είναι από τις πλέον ευγενείς και πολιτισμένες φυσιογνωμίες στο Ηράκλειο. Αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αναγνωρίζουμε το ήθος του και η επιλογή της παραίτησης τον τιμά.

*Ο δικηγόρος του διωκόμενου συναδέλφου, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για αναγνώριση ακυρότητας της απόλυσης και ηθική βλάβη.

*Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας σε βάρος του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, για καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του Μάη.

*Συμβολική οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ (αλλά με σημαντική σημασία σαν κίνηση αλληλεγγύης) έδωσε το σωματείο εργαζομένων της Ιντρακόμ προς τους απεργούς του "επικοινωνία 94FM". Η κίνηση οφείλεται στους συνδικαλιστές της Πρωτοβουλίας Γένοβα στην Ιντρακόμ (δύο έδρες στο Δ.Σ.) μετά από επικοινωνία με τους Financial Crimes. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται και από άλλα σωματεία εκτός του χώρου των ΜΜΕ, που δείχνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

*ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ!!
(από την εφημερίδα τοπική εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ)
Η κρίση τέλος δεν γνωρίζει για την παράταξη του Σταύρου Γεωργόπουλου στο Ηράκλειο!
Μετά την παραίτηση (12/06) του Φίλιππου Πολίτη από το Δ.Σ. της Ραδιοφωνίας, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κουτσούκου να παραιτηθεί από την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Αττικής! Οι λόγοι που επικαλείται δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άσχετη με το σύνολο των παραιτήσεων που σαρώνουν το Δήμο Ηρακλείου..


*1.000 ευρώ προσφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο απεργιακό ταμείο του "επικοινωνία"

Tην ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή για ανάκληση της απόλυσης, στο τέλος Ιουλίου τα ασφαλιστικά μέτρα και το Μάρτη του 2009 η αγωγή για ακυρότητα της απόλυσης και για ηθική βλάβη σε βάρος του εκπροσώπου των συντακτών του "επικοινωνία 94 FM" Τάσου Τατάρογλου. Θυμίζουμε ότι το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης "επικοινωνία 94 FM", συνεδρίασε και αποφάσισε την απόλυση με παράνομη σύνθεση, όπως προκύπτει από έγγραφο της Περιφέρειας.

Παραιτήθηκε σήμερα 26 Ioυνίου και ο νομικός σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης "επικοινωνία 94 FM", Νίκος Χαλκιάς γιατί όπως δήλωσε "θέλει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του". Πριν αποχωρήσει χαιρέτησε τους εργαζόμενους. Προφανώς όποιος μένει δίπλα στον φύρερ Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο, αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διατήρηση της αξιοπρέπειάς του. Την Τρίτη υπάρχει δικαστήριο σε βάρος της επιχείρησης με εγκαλούντα τον εκπρόσωπο των συντακτών στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Τάσο Τατάρογλου.

Λίστα παραιτηθέντων και αξιοπρεπών
Πολίτης, Αντιπρόεδρος Ραδιοφωνίας, Κουτσούκος, Πρόεδρος επιχείρησης τεχνικών έργων
Κεσκινίδης, Πρόεδρος ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ, Βλασσόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, Λεζγής, Πρόεδρος αθλητικού κέντρου, Χαλκιάς, νομικός σύμβουλος "επικοινωνία".Καθώς και τρεις γενικοί γραμματείς του Δήμου.Επίσης παραιτήθηκε και η πρώτη δημοτική σύμβουλος σε σταυρούς Μαρία Γαλακτοπούλου στις 3 Ιουλίου. Σε νεώτερες αναρτήσεις υπάρχει η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.


όλες οι εργασιακές εξελίξεις στα media στο: financialcrimesnews.blogspot.com