Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο ανακοινώσεις της OENΓΕ για λογοκρισία στο Facebook και για το θέμα των πλειστηριασμών


1)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει απαράδεκτη ενέργεια λογοκρισίας εκ μέρους των υπεύθυνων διαχειριστών του Ελληνικού Facebook η οποία έλαβε χώρα χθες 19/9/24.

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό Facebook της ΟΕΝΓΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΕΝΓΕ που αναφερόταν σε πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα (την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές από κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης).

Η ανακοίνωση αυτή διεγράφη αμέσως από τους διαχειριστές του Ελληνικού Facebook με αστεία προσχήματα (“spamming” κλπ.).

Δεν είναι η πρώτη φορά που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λογοκρίνονται  αναρτήσεις, βίντεο ακόμα και τραγούδια με το πρόσχημα του "επιβλαβούς και επικίνδυνου” περιεχομένου. Το μπαράζ λογοκρισίας είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας σειράς οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο από όλες τις κυβερνήσεις και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο παρακολούθησης και φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής, ενοχλητικής για την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ότι και αν κάνουν δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Με το δυνάμωμα του αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών που διαχειρίζονται το διαδίκτυο.


2)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 οδηγούνται για άλλη μια φορά σε δίκη, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. 

Την ημέρα αυτή εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσαν οι δύο αγωνιστές  για την απόφαση του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων τον Ιούνιο του 2022, με την οποία καταδικάστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή(!), παρόλο που κατέπεσε το κατηγορητήριο, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που έγινε τον Ιούνιο του 2017, για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. 

Πρόκειται για μία ενέργεια που εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Αυτό που στην πραγματικότητα δικάστηκε δεν είναι οι δύο αγωνιστές, αλλά η ίδια η συλλογική αντίσταση και δράση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σέρνονται στα δικαστήρια  αγωνιστές που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Είναι στοιχεία της επιχείρησης εκφοβισμού και φίμωσης του λαού, προκειμένου να αποδεχθεί ως μονόδρομο την κοινωνική βαρβαρότητα, να μάθει να ζει μια ζωή σε δόσεις, στην οποία την μια θα σου λείπει η δουλειά και το ψωμί, την άλλη θα σου αμφισβητούν την πρόσβαση σε υγεία και παιδεία και την τρίτη θα σ’ αφήνουν χωρίς στέγη, μέχρι να εμπεδώσεις πλήρως και αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες μιας ακόμη κρίσης, που όσοι τη δημιούργησαν πλουτίζουν, ενώ ο λαός εξαθλιώνεται. Για αυτό και η δίκη τους αφορά όλη την κοινωνία, κάθε άνθρωπο που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ειδικά σήμερα που, μετά από μια μακρά περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, βλέπουμε τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις να πολλαπλασιάζονται σε φτωχογειτονιές, πόλεις και χωριά από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Θεωρούμε απαράδεκτο να σέρνονται στα δικαστήρια και να καταδικάζονται όσοι φτιάχνουν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας των λαϊκών οικογενειών απέναντι στα κοράκια των τραπεζών και των funds που ξεσπιτώνουν τον λαό για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ζητούμε την άμεση αθώωση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη και την πλήρη απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό!