Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

«Πάσες αλληλεγγύης» με βιβλία, ιστορία και ιδέες

 

Eυχαριστούμε το Δήμο Χαλανδρίου για τα καλά του λόγια και με την ευκαιρία να πούμε ότι σε όλα τα βιβλία (τέσσερα) που έχουμε εκδώσει έως σήμερα (και σύντομα πάμε για άλλα δύο) δεν παίρνουμε ποτέ χρήματα. 

Την ίδια πρακτική υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου, εφαρμόσαμε στο Χαλάνδρι και τo 2022 με την παρουσίαση του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αποδίδουμε στον εκδοτικό οίκο τα χρήματα που του αναλογούν και το δικό μας μικρό ποσοστό πηγαίνει για δράσεις αλληλεγγύης, ευχαριστώντας συμβολικά την κοινωνία που μας δίνει με τις δράσεις της τη δυνατότητα να γράφουμε γι' αυτές, αλλά και μην ξεχνώντας ότι και στις δικές μας δύσκολες στιγμές (το μαύρο στην ΕΡΤ) μας στάθηκε.

Συνεχίζουμε...


Ο χρήστης Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο Δήμου Χαλανδρίου είναι με τους Δήμος Χαλανδρίου και ΑΒ Βασιλόπουλος.

2 ημ.  · 

Τη Δευτέρα 26/2/2024 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Δήμου Χαλανδρίου με θέμα 'Αθλητισμός και Αντίσταση", έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου "Σπορ και κοινωνικές αντιστάσεις" (εκδόσεις Νότιος Ανεμος, συγγραφέας Νάσος Μπράτσος). Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτήν την παρουσίαση καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν απο την πώληση αντιτύπων του βιβλίου  δόθηκαν με τη μορφή δωροεπιταγων από την αλυσίδα ΑΒ.


Παρουσιαση:

Η δημοφιλία των σπορ δεν άφησε ασυγκίνητα τα ανά εποχή σκληρά καθεστώτα που επιχείρησαν μέσω του ελέγχου του αθλητισμού να περάσουν προπαγανδιστικά μηνύματα, να εδραιώσουν την εξουσία τους και να ποδηγετήσουν τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις. Παράλληλα με την επιχείρηση προπαγάνδας, αναπτύχθηκε εντυπωσιακά και μία «αθλητική βιομηχανία», αφού η εμπορική αξιοποίηση του αθλητισμού και τα κέρδη δεν άφησαν ασυγκίνητους κυβερνώντες αλλά και επιχειρηματίες.

Στον αντίποδα ο αθλητισμός που δίνει χαρά και δεν διχάζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή της φανέλας, που προωθεί τη συλλογικότητα, τη χαρά την υγεία, τη συνεργασία και όχι το μίσος, μέσα από τις προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων μέσα και έξω από τους αθλητικούς στίβους, πάλεψε σε όλες τις εποχές, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι, τις απόπειρες να γίνει ο αθλητισμός «εργαλείο» στήριξης της ανελευθερίας και οι αθλητές, όπως και οι φίλαθλοι κομπάρσοι σε ένα «στημένο» παιχνίδι.

Στο ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, και άρσης κάθε είδους αποκλεισμού ευάλωτων κοινωνικά ομάδων κινείται και η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου-Συσσιτιου του δήμου μας. Απλώνοντας το χέρι μας σε κάθε συμπολίτη που ζητάει τη βοήθεια μας βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας. Συγχαρητήρια σε όλους!!!