Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΕΛΜΑ: Να τιμωρηθούν αυτοί που προκάλεσαν τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι. Ο Αντώνης Καρυώτης άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι του Πειραιά όχι από άστοχες ή επικίνδυνες ενέργειες όπως διαβάσαμε σε ανακοινώσεις σωματείων ναυτικών αλλά δολοφονημένος αφού σπρώχτηκε στην δίνη των προπελών από τον υποπλοίαρχο του πλοίου με την συνδρομή και άλλων του προσωπικού. 

Αυτό που συνέβη στον καταπέλτη του Bluestar Ferries δεν είναι αποτέλεσμα λανθασμένης εφαρμογής διαδικασιών και λανθασμένων ενεργειών. 

Είναι το αδιανόητο αποτέλεσμα της κοινωνικής σήψης και παρακμής που βρίσκει τρόπο να εκφραστεί και να πολλαπλασιαστεί όχι στο υπερπέραν, αλλά μέσα από πολύ πραγματικούς και καθημερινούς ανθρώπους. 

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας αυτοί που μπορούν να χαίρονται όταν ξεβράζονται στις ακτές πνιγμένα βρέφη, όταν απόκληροι πνίγονται στην Πύλο και καίγονται στο δάσος της Δαδιάς. 

Που μπορούν να αδιαφορούν μπροστά σε ανείπωτες καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες και να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. 

Να αναλαμβάνουν την απόδοση δικαιοσύνης όπως αυτοί την φαντάζονται, φυλακίζοντας ανθρώπους σε τρέιλερ, μαχαιρώνοντας φιλάθλους ή πετώντας στην θάλασσα αργοπορημένους επιβάτες. 

Πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα γεγονότα, η βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, τα μαχαιρώματα και οι παρελάσεις των νεοναζί, η ανάληψη απόδοσης δικαιοσύνης στα χέρια συμμοριών και πρωτοπαλίκαρων των εφοπλιστών και εργοδοτών δεν είναι έξω από την συνδικαλιστική μας δραστηριότητα ούτε μακριά από την εργατική πολιτική και τις επιδιώξεις των εργαζομένων.

 Ο Αντώνης Καρυώτης ήταν εργαζόμενος και δολοφονήθηκε αγρία από στελέχη του εφοπλιστή ιδιοκτήτη. 

Να σταματήσουν αμέσως τα δρομολόγια της συγκεκριμένης εταιρείας. Να τιμωρηθούν αυτοί που προκάλεσαν τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη. 

Να αναλάβει αμέσως η Bluestar Ferries και οποίος άλλος ευθύνεται την αποζημίωση και εξασφάλιση της οικογένειάς του.


Το ΔΣ του ΣΕΛΜΑ