Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

«Πάγκοι της αλληλεγγύης» σε λαϊκές αγορές


Η είδηση προέρχεται από την Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Και ο Λαγκαδάς απέκτησε σήμερα τον δικό του «πάγκο της αλληλεγγύης». Στη λαϊκή αγορά της περιοχής, έγιναν τα εγκαίνια του και πλέον κάθε Τρίτη θα περιμένει τους εργαζόμενους των λαϊκών αγορών και τους καταναλωτές να τον γεμίσουν. Όπως συνέβη δηλαδή σήμερα, αφού ήταν άμεση η ανταπόκριση τους. 

Αυτός ήταν ο 5ος  «πάγκος της αλληλεγγύης», καθώς έχουν προηγηθεί αυτοί των λαϊκών αγορών της «Ξηροκρήνης», της «Σταυρούπολης», της πόλης των Σερρών και της «Μαρτίου». 

Να υπενθυμίσουμε, ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία του «πάγκου αλληλεγγύης». 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, ώστε να στηριχθούν, οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και κοινωφελή ιδρύματα. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών μπορούν να αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο διάφορα προϊόντα. Στη συνέχεια, με ευθύνη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, διατίθενται όπου είναι αναγκαίο».  

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης είναι χρήσιμη, πάντα όμως προέχει η ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτωχοποίηση και βεβαίως η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αντιμετώπιση του κόστους της ζωής. Και πολλά άλλα βεβαίως που συνοδεύουν τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις (πχ για φθηνό ρεύμα, προστασία της πρώτης κατοικίας, κλπ).