Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου από την Ποδοσφαιρική Ομάδα του Αμβρυσσέα Διστόμου Βοιωτίας

 


...λάβαμε από φίλους στο Δίστομο και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη ανταπόκριση...

Μάθημα (τοπικής) Ιστορίας για την Ποδοσφαιρική Ομάδα του Αμβρυσσέα Διστόμου Βοιωτίας!

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη οι παίκτες του Αμβρυσσέα με τον κόουτς της, Ηλία Λιόντο. Η ομάδα είχε  προγραμματισμένη από μέρες ξενάγηση και ενημέρωση του νέου ρόστερ της για την Σφαγή των 223 κατοίκων της κωμόπολης της Βοιωτίας από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου 1944.


 Οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, περιηγήθηκαν στις αίθουσες των εκθεμάτων, είδαν το ντοκυμαντέρ με το χρονικό της Σφαγής και τους έγινε ενημέρωση για τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς το Δίστομο και συνολικά την χώρα μας. Είναι μια διαδικασία  - με πλούσιο διάλογο-  η οποία τηρείται τα τελευταία  χρόνια.

  Καθώς η  συνεχιζόμενη  όλη την ημέρα βροχή  οδηγούσε σε ακύρωση της προπόνησης στο τερέν, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Αμβρυσσέα, ζήτησαν από τους υπεύθυνους του Μουσείου η θεωρία και ανάπτυξη τεχνικών  με προβολή video από τον κ. Λιόντο να γίνει στην αίθουσα προβολών του Μουσείου- όπως και έγινε.


Το Σάββατο στις 3.15 μ.μ. ο Αμβρυσσέας υποδέχεται τον Πήγασο Αγίας Άννας στο γήπεδο Διστόμου για το Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας Βοιωτίας