Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Α.Σ.Σουρμένων: Ήρθε ο καιρός να δώσετε πίσω τη ζωή στους νεαρούς αθλητές

 

Aνακοίνωση Α.Ο . Σουρμένων

Θεωρούμε ότι επιτέλους έφτασε ο καιρός να θυμίσουμε στην Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων, στην Κυβέρνηση, στο Υπουργείο Αθλητισμού και στους Αθλητικούς Φορείς, ότι στην Ελλάδα του 2021 εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες χιλιάδες από χώρους με έκταση 8 έως 10 περίπου στρεμμάτων, συνήθως περιφραγμένοι, οριοθετημένοι σε παραλληλόγραμμο με άσπρες γραμμές ενώ στις δύο πλευρές ξεχωρίζουν δύο σιδερένιες κατασκευές σε σχήμα Π, τοποθετημένες μέσα στο έδαφος. Αυτοί οι χώροι λέγονται γήπεδα ποδοσφαίρου και χρησιμοποιούνται από τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία.

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, υπό κανονικές συνθήκες, αθλούνται καθημερινά και οργανωμένα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από εγκεκριμένους προπονητές και υπό την επίβλεψη των Συλλόγων που πήραν και πιστοποιητικό πρόσφατα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σε αυτούς τους χώρους οι νεαροί ποδοσφαιριστές εκτός από την τεχνική, μαθαίνουν το  σεβασμό, την πειθαρχία, την ομαδικότητα, την άμιλλα, αντιλαμβάνονται τον ανταγωνισμό, ωριμάζουν και από παιδιά γίνονται έφηβοι, από έφηβοι γίνονται άντρες. Εκεί σε αυτούς τους χώρους κλαίνε όταν χάνουν, γελάνε όταν κερδίζουν, εκεί δημιουργούν φίλιες για μία ζωή, εκεί χτίζουν ένα μέρος από τα όνειρά τους.

Είναι εκεί που λόγω της μεγάλης υπευθυνότητας που επέδειξαν τα Σωματεία κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του Covid-19, τηρώντας κατά το δυνατό όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες, είχαμε ελάχιστα κρούσματα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε.

Είναι οι ανοικτές εγκαταστάσεις αυτές που το Νοέμβριο αποφασίσατε να κλείσετε, και χωρίς δεύτερη σκέψη (όπως πιστεύουμε ότι αξίζει στα παιδιά μας) επί 6 μήνες συνεχίζετε να στερείτε όλα τα παραπάνω, και ακόμη περισσότερα, από τη νεολαία του τόπου μας.

Δεν θα μπούμε στη λογική του τύπου, που κολλάει και πού δεν κολλάει ο  Covid-19, διότι τότε αυτοί που αποφασίζουν θα χάσουν με γκολ από τα αποδυτήρια, όπως λένε οι άνθρωποι του αθλητισμού.

Φαίνεται από τις τελευταίες ανακοινώσεις ότι έχει παρθεί η απόφαση για τη σταδιακή επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα.

Δεν έχουμε ακούσει ακόμα τίποτε για τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους, εκεί που χτυπάει η καρδιά εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών, εκεί που δημιουργούνται υγιείς χαρακτήρες, εκεί που οικοδομούνται οι γνήσιες αξίες του αθλητισμού, εκεί που ζει και αναπνέει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αναμένουμε λοιπόν ακόμη και μέσα στο Πάσχα να αποφασιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις και κανόνες.

Αναμένουμε να συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες και οι εξελίξεις, με τη δέουσα σοβαρότητα που απαιτείται από όλους, ιδίως όταν πρόκειται για το ευαίσθητο κομμάτι της νεολαίας του τόπου μας.

Ήρθε ο καιρός να δώσετε πίσω τη ζωή στους νεαρούς αθλητές του ποδοσφαίρου, επιτρέψτε τους να ονειρευτούν, βοηθήστε τους να πετύχουν τους στόχους τους, αφήστε τους να δημιουργήσουν ισορροπία στη ζωή τους, δώστε τους υγιείς διεξόδους από τα προβλήματα.