Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Ιστορική έρευνα χωρίς καραντίνες


Mε  ή χωρίς περιοριστικά μέτρα και κορονοϊούς, η ιστορική έρευνα συνεχίζεται από την πλευρά μας. Έτσι και το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαρτίου θα παρουσιάσουμε το μεν Σάββατο ένα θέμα αθλητικής - κοινωνικής - πολιτικής ιστορίας, ενώ την Κυριακή δύο θέματα από την Εθνική Αντίσταση. 

Έτσι ο πρωινός σας καφές θα συνδυαστεί με την ανάγνωση των αφιερωμάτων που ετοιμάζουμε και ειδικά το Σάββατο να βάλετε αρκετή ποσότητα και σε μεγάλη κούπα. 

Είναι βέβαιο ότι θα θελήσετε να προωθήσετε το θέμα και σε άλλους, γιατί αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία, για καιρό άγνωστα (και όχι τυχαία). Γιατί η συγκεκριμένη θεματική έμεινε τόσο καιρό σε πολιτική - ιστορική καραντίνα, θα το διαπιστώσετε. 

Συντονιστείτε στο blog μας...


Υ.Γ. έκλεισε χρόνος από το εξώδικο που στείλαμε στη διοίκηση της ΕΡΤ για την "εξαφάνιση" του Β' μέρους του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που είχε ανακοινωθεί και προγραμματιστεί για μετάδοση, αλλά ξαφνικά κόπηκε. Καμία δημόσια, ενυπόγραφη απάντηση δεν υπήρξε παρά τα ψηφίσματα φορέων που στάλθηκαν και το απαιτούσαν. Ούτε και στο εξώδικο δόθηκε απάντηση. Εν τω μεταξύ το ' μέρος έχει συνεχή επισκεψιμότητα στο Youtoube και το βιβλίο "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που περιέχει και τα "εξαφανισμένα" ντοκουμέντα, πάει από το καλό στο καλύτερο. Οπότε αν και είχαν άλλο στόχο,  ευχαριστούμε τόσο για τη διαφήμιση, όσο και για την εκ των πραγμάτων ομολογία ότι δεν είμαστε σαν αυτούς που τους βρίζει ο κόσμος για τις "αγιογραφίες" πολιτικών και την αποσιώπηση των δράσεων της κοινωνίας.