Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις δύο εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" στην Ικαρία, την Τετάρτη 25/7 στον Εύδηλο στο Κουτσουφλάκειο στις 8.30μμ και την Παρασκευή 27/7 στον Άγιο Κήρυκο την ίδια ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Στο πάνελ του Ευδήλου θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ικαριακών Μελετών Ηλίας Γιαννίρης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της Ικαριακής Ραδιοφωνίας Σωτήρης Πολίτης. Λόγω των συνεχών αφίξεων στο νησί, ενδέχεται να γίνουν κάποιες προσθήκες στο πάνελ, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ήδη το αφισάκι της πρώτης εκδήλωσης κυκλοφορεί στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Χαιρετισμό θα κάνει εκπρόσωπος του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς, στον οποίο ο συγγραφέας θα παραχωρήσει το ποσοστό του που θα προκύψει από τις όποιες πωλήσεις. Η παρουσία αθλητικού σωματείου σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης, αποτελεί εξαιρετικά τιμητικό γεγονός για το σύλλογο που δείχνει ότι συνδέεται με τις ιστορικές παραδόσεις και μνήμες του τόπου αποτελώντας ενεργό κύτταρο της κοινωνίας.


Yπενθυμίζεται ότι την αγωνιστική περίοδο που έρχεται ο Α.Ο.Μ. για πρώτη φορά στην ιστορία του κατεβάζει ομάδα στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, σε ένα νησί που ήδη έχει καταγράψει επιτυχίες στον τομέα αυτό, με το Διαγόρα Ραχών να συμμετέχει στη Β' Εθνική γυναικών.

Ακολούθως ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Στην εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο, το πάνελ θα έχει συντονιστή το Σωτήρη Πολίτη διευθυντή της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, ενώ μας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ικαρίας Νίκος Λαρδάς και ο πρόσφυγας εκείνης της εποχής και ακολούθως κορυφαίος επιστήμονας και συνεργάτης της NASA Dr Θεμιστοκλής Σπέης.
Και εδώ ενδέχεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες επιπλέον συμμετοχές.

 Παράλληλα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, η καταγραφή νέων μαρτυριών που θα προστεθούν σε νέα έκδοση - εμπλουτισμένη του βιβλίου.