Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το σωματείο εκτάκτων του ΥΠ.ΠΟ για τις φασιστικές επιθέσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ : ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
 ΤΗΛ.: 3219710  -  FAX : 3219717
                                                                                                                                    
ΑΘΗΝΑ  27-06-2018                                                                                
Όχι στις φασιστικές επιθέσεις:

Αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή 29/7 19:00 στην Πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα

Το απόγευμα της Κυριακής 24/06 περίπου 25 με 30 φασίστες, προερχόμενοι από το «συλλαλητήριο για τη Μακεδονία» του Συντάγματος που διεξαγόταν εκείνη την ώρα,  επιτέθηκαν με πέτρες, αλυσίδες και μολότοφ εναντίον 9 ατόμων (οι 7 γυναίκες), μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Πετραλώνων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον κοινωνικό χώρο για την υγεία της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ. Στο χώρο λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, συλλογική κουζίνα για ευπαθείς ομάδες και συχνά γίνονται εκδηλώσεις με παιδιά.


Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αντιφασίστα. Οι γείτονες βοήθησαν στην απώθησή τους από το χώρο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Η αστυνομία προσήγαγε 6 άτομα που καταδίωξαν τους νεοναζί, με αποτέλεσμα οι παραλίγο δολοφόνοι να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς τον Πειραιά.

Τα άτομα αυτά φορούσαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και το σήμα της Βεργίνας. Την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημα σε διαδικτυακό ΜΜΕ το ναζιστικό παραμάγαζο της Χρυσής Αυγής «Κρυπτεία».

Η επίθεση είναι μέρος της προσπάθειας των νεοναζί να ξαναβγούν στην επιφάνεια, ύστερα από το "πλυντήριο" των πρόσφατων εθνικιστικών συλλαλητηρίων που έχουν την υποστήριξη κοινοβουλευτικών κομμάτων και αστικών οργανώσεων. Ενθαρρυμένοι από την αναθέρμανση του εθνικιστικού κλίματος, αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της πολεμοκαπηλείας σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Αιγαίο, οι φασίστες επιχειρούν να βγουν και πάλι από το περιθώριο στο οποίο τους έσπρωξε το αντιφασιστικό κίνημα και οι εργατικοί αγώνες έπειτα από τη δολοφονία Φύσσα και την απομόνωση που τους έχει οδηγήσει η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και οι καθημερινές αποκαλύψεις για τον εγκληματικό τους χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση είναι η συνέχεια ανάλογων επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές και συλλογικότητες. Η πολιτική ανοχή στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και η προκλητική ατιμωρησία πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατη εκείνη του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, σε συνδυασμό με τις διώξεις και τη στοχοποίηση αγωνιστών, αποθρασύνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον κόσμο του αγώνα και ζητάμε:

– Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια της Χρυσής Αυγής.
– Ισόβια στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
– Να συλληφθούν οι φασίστες που συμμετείχαν στην επίθεση στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/7 στις 19:00 στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί - Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας
Μιχαήλ Ζερβός                                                 Μαρία Κουμτζή