Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις χυδαίες ρατσιστικές-φασιστικές επιθέσεις σε βάρος λειτουργών του Τύπου.


Ως  Μέτωπο για την Ανατροπή (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση του συναδέλφου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου και την επίθεση εναντίον του με χυδαίες εκφράσεις από την εφημερίδα «Στόχος», με αφορμή τη δημοσιοποίηση και μόνο μιας είδησης που αφορούσε συγκέντρωση  στην Καμάρα “ενάντια σε κάθε εθνικισμό”. Ακολούθησαν “ριπές” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο για την επαγγελματική προσωπικότητα του όσο και για τη σωματική του ακεραιότητα με απειλές κατά της ίδιας του της ζωής!


Η συντεταγμένη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων δεν περιορίστηκε στο πρόσωπο του συναδέλφου μας. Με αφορμή τη μη μετάδοση σε… απευθείας σύνδεση(!) του «συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία» από την τηλεόραση της ΕΡΤ3 –παρότι καλύφθηκε με απευθείας ανταποκρίσεις σε όλα τα δελτία ειδήσεων-, οι «κύκλοι» αυτοί φανέρωσαν το πραγματικό ρατσιστικό πρόσωπό με σχόλια σε ακροδεξιούς και φασιστικούς ιστοτόπους που επιχείρησαν να αποδώσουν τη μη «απευθείας» μετάδοση στην… καταγωγή του γεν. διευθυντή της ΕΡΤ3 Αλέξανδρου Κάντερμπαξ!

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο πραγματικός στόχος αυτών των χυδαίων επιθέσεων (παράλληλα με περιστατικά όπως ο εμπρησμός της “Libertatia” και η βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού ολοκαυτώματος) είναι μεταξύ άλλων και η δαιμονοποίηση των διαφορετικών απόψεων, το χτύπημα της ελευθερίας της έκφρασης και άσκηση τρομοκρατικής οργανωμένης προπαγάνδας με σκοπό τη διάχυση του φόβου στο κοινωνικό σώμα και ειδικότερα, συνολικά κατά του δημοσιογραφικού κόσμου και των επαγγελματιών λειτουργών της ενημέρωσης.

Η αναβίωση των φαντασμάτων του παρελθόντος που «οραματίζονται» την επικράτηση της μίας και μόνον άποψης ενάντια σε κάθε άποψη, ιδέα και είδηση που προσφέρει μία πλουραλιστική προσέγγιση του κόσμου μας, δεν θα πρέπει να περάσει. Αυτές οι στοχοποιήσεις αφορούν ουσιαστικά των πυρήνα και την ουσία της πραγματικής δημοκρατίας.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, όλους τους συναδέλφους και την κοινωνία, να απομονώσουν τις ρατσιστικές-φασιστικές άναρθρες κραυγές και να ακυρώσουν στην πράξη τις τρομοκρατικές-εκφοβιστικές απειλές κατά της δουλειάς και της ίδιας της ζωής των λειτουργών του Τύπου.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσες και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό.