Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μνημονιακές δυσκοιλιότητες στην ΠΟΕΣΥ

 ...ενημέρωση από το Μέτωπο για την Ανατροπή...

Επιβεβαιώθηκε και στη δεύτερη συνεδρίαση (Τετάρτη 10 Ιανουαρίου) η αδυναμία συγκρότησης προεδρείου στην ΠΟΕΣΥ.

Είναι εμφανές ότι οι δύο παρατάξεις , του κυβερνητικού και του Δεξιού μπλόκ, δεν έχουν βρεί, ακόμη κοινή περπατησιά και τις απαραίτητες εσωπαραταξιακές ισορροπίες και προς τούτο "ανακάλυψαν" τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Τηλεοπτικές άδειες, Ασφαλιστικό, Ταμεία Περιφέρειας, διανομή τύπου κ.ά. Όσο για τον ΕΔΟΕΑΠ ακόμη και εκπρόσωποι των δύο κυρίαρχων μπλόκ, παραδέχονται, τώρα, ότι στην πραγματικότητα δεν έχει λυθεί το θέμα!

Το Μέτωπο για την Ανατροπή, αλλά και η Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ), θέσαμε τα καυτά θέματα της επικαιρότητας (αντιλαϊκά μέτρα λόγω τρίτης αξιολόγησης, πολυνομοσχέδιο, πλειστηριασμοί, κά) και καταγγείλλαμε τον νέο αντιαπεργιακό νόμο.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι όταν προτείναμε (Μέτωπο και ΚΚΕ) την έκδοση έστω μιάς ανακοίνωσης  συμπαράστασης  προς τους αγωνιζόμενους και καταγγελίας αυτής της πολιτικής, αυτό δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας της στάσης των υπολοίπων μελών, τα οποία δεν θέλησαν να τοποθετηθούν, με το πρόσχημα της μη συγκρότησης Προεδρείου.

Από την πλευρά του Μετώπου, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, ότι:
Η ΠΟΕΣΥ δεν μπορεί να απουσιάζει από τους αγώνες της υπόλοιπης κοινωνίας, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, καθώς ότι πρέπει να συνδεθεί με τα κινήματα με απώτερο στόχο την σύγκλιση των αγώνων.
Η ΠΟΕΣΥ πρέπει να βρισκεται στην πρωτη γραμμη των αγωνων της αντιστασης και της διεκδικησης των δικαιων αιτηματων του κλαδου. 

Η, για δεύτερη φορά..."διακοπείσα" συνεδρίαση, θα συνεχιστεί την μεθεπόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 15.00.