Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Eκδήλωση για τον αθλητισμό από το ΚΚΕ στην Ικαρία

 Αναλυτικά η ανακοίνωση που λάβαμε και αναδημοσιεύουμε:

"Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ και η ΘΕΣΗ του ΚΚΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τα  ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  & ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ της  ΙΚΑΡΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , στις 7 μ.μ στον ΕΥΔΗΛΟ (αίθουσα Δημαρχείου ), με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής &  Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ


  «Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους», σε μια φράση συμπυκνώνεται η αντίληψή μας, η πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό αλλά και η αντιπαράθεσή μας με το σημερινό σύστημα
  Το ΚΚΕ πιστεύει στην ευρύτερη αξία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.



  Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η πάλη για τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων  που αφορούν την ανάπτυξη και τη δωρεάν παροχή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, στην βάση ενός ενιαίου συστήματος, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες που θα καλύπτει της ανάγκες όλου του λαού και της νεολαίας.

  Δίνουμε λοιπόν τη μάχη :

   Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, για να ενώσουμε σε κοινό αγώνα όλους τους νέους των λαϊκών οικογενειών, κόντρα στην υποβάθμιση της μόρφωσης, στην ανεργία, στη μισή κακοπληρωμένη δουλειά, στη μισή ζωή, στην εμπορευματοποίηση και τα εμπόδια πρόσβασης στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη γενικευμένη ανασφάλεια.

   Για να συνδεθεί αυτός ο αγώνας με την πάλη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, κόντρα στο σύστημα όπου κουμάντο κάνουν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, που για να ζουν οι λίγοι στη χλιδή, οι πολλοί πρέπει να ζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια.
  Δεν μπορεί κριτήριο για την ενίσχυση και ανάπτυξη ενός αθλήματος να είναι αν «πουλάει» στην αγορά, αλλά αν μπορεί να συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια της άμιλλας ,στη θωράκιση της νεολαίας από μια σειρά εξαρτήσεων.

  Η Τ.Ε του ΚΚΕ στα νησιά μας, γνωρίζοντας την σημαντική δουλειά που κάνουν οι αθλητικοί σύλλογοι, καλούν όλους τους εμπλεκομένους (αθλούμενους και διοικήσεις) να στείλουν, στον πάγκο ή ακόμα καλύτερα στην εξέδρα, τις ασκούμενες πολιτικές που οδηγούν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στον οικονομικό μαρασμό και την διάλυση τους, που καταστρέφουν τον μαζικό και λαϊκό αθλητισμό, που ευνοούν το επιχειρηματικό κέρδος και το ντοπάρισμα, που στερούν από την πλειονότητα του λαού το δικαίωμα του να ασχοληθεί ουσιαστικά με κάτι τόσο πολύτιμο για την υγεία και την ψυχαγωγία του.

Με συλλογική δράση, αλληλεγγύη, αγάπη για τη μόρφωση, τον αθλητισμό και την ίδια  τη ζωή, ανοίγουμε το δρόμο στο μέλλον που πραγματικά μας αξίζει".


ΙΚΑΡΙΑ 4.12.17