Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Προδημοσιεύσεις: "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

Εκδόσεις Νότιος Άνεμος, συγγραφέας Νάσος Μπράτσος

Σε προδημοσιεύσεις θα προχωρήσει ο συγγραφέας του βιβλίου, τις τελευταίες ημέρες πριν τη βιβλιοπαρουσίαση (βιβλιοπαρουσίαση την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ στην ΕΣΗΕΑ –Ακαδημίας 20) σημαντικών συνεντεύξεων και στοιχείων.

Οι προδημοσιεύσεις θα γίνουν από το Σάββατο 16 έως και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, μέσα από την ιστοσελίδα www.ert.gr/eidiseis, καθώς και από το Blog του συγγραφέα http://nasosbratsos.blogspot.gr

Συγκεκριμένα θα προδημοσιευτούν τα ακόλουθα υλικά:

Η ιστορία του πυγμάχου στη Λαϊκή Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, μετέπειτα φυλακισμένου από το καθεστώς Μεταξά και δραπέτη, πολεμιστή του ελληνοϊταλικού πολέμου και ακολούθως πρόσφυγα (μετά από επεισόδιο με γερμανοτσολιάδες) στην Αίγυπτο Δημήτρη Κοροντζή.

Συνέντευξη του Ικαριώτη πρόσφυγα Γιάγκου Μαυρογεώργη, που στη συνέχεια εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (Α.Σ.Ο.)

Η ιστορία του Νικόλαου Φράγκου, πρόσφυγα από την Ικαρία που στη συνέχεια εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (Α.Σ.Ο.)

Η ιστορία του Αριστοτέλη Ελευθερόγλου, βαρκάρη από τη Σάμο, που φυγάδευε κόσμο, μέχρι να τον καταδώσουν στους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να γίνει και ο ίδιος πρόσφυγας και να φτάσει μέχρι την Αβησσυνία.

Το βιβλίο στο τέλος της εβδομάδας «βγαίνει» από το τυπογραφείο και τότε θα ανακοινωθεί και το πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης, που εκτός από το συγγραφέα και τον καθηγητή Ιστορίας Προκόπη Παπαστράτη, θα αποτελέσουν πρόσφυγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προεδρείο στη βιβλιοπαρουσίαση θα είναι ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης.