Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Δούλεμα διαρκείας από την πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ Διαβάζουμε και μεταφράζουμε, πίσω από τις "αγωνιστικές" αρλούμπες των διαδρομιστών των υπουργείων.

Η κωλυσιεργία οδηγεί σε απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ    
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη θέσπιση πόρου υπέρ των ασφαλιστικών μας Οργανισμών, αποφάσισε να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να κηρύξουν πανελλαδική απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, εφόσον τις αμέσως επόμενες μέρες δεν συμφωνηθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ισχυροποίηση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ, μετά και τις ολοκληρωμένες προτάσεις των εργαζομένων. Προτάσεις που αφορούν όχι μόνο στα Ταμεία, αλλά και στην ανακούφιση των δεινά δοκιμαζομένων ανθρώπων της Ενημέρωσης. Προτάσεις που βασίζονται σε αναλογιστικές μελέτες και τεκμηριώνουν τα αιτήματά μας.

Πάγια θέση της ΠΟΕΣΥ είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Πάτρα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, που αξιώνουν αυτόνομα, ισχυρά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης –για υγεία, πρόνοια και επικούρηση-, για όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, με ενιαίο πανελλαδικό πόρο.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
Kαι η "μετάφραση"


Παρά το γεγονός ότι εκτίμησή μου είναι ότι δεν "ξέμπλεξαν" με τη βάση των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, μεταφράζοντας την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και με βάση τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες, σημαίνει άντε να πάμε για άλλη μία τριμερή σε λίγες μέρες για να τελειώσει ο μήνας, μετά πετάμε το μπαλάκι στα ΔΣ των ενώσεων που κάποιες ήδη έχουν πρόβλημα με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και εκφράζονται αρνητικά (οι πλειοψηφίες τους) στο ενδεχόμενο απεργίας, οπότε θα μπαίνει ο Αύγουστος, οι άδειες έχουν ήδη ξεκινήσει και «ραντεβού το Σεπτέμβρη».

Επειδή θυμόμαστε και την τελευταία και την προτελευταία συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, δεν πέρασε απαρατήρητο ποιοι ήταν στην προτελευταία και φρόντισαν να λείπουν στην τελευταία για να βοηθήσουν να μην έχει απαρτία, καθώς και όσους έλεγαν από μικροφώνου τα βαρύγδουπα ότι όλοι και όλες πρέπει τη Δευτέρα να βρεθούμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα, από όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους και της παραμικρής προσπάθειάς τους για κινητοποίηση κόσμου.

Υ.Γ. οι επαναστάτες του fb που καλούσαν σε πανστρατιά έξω από το υπουργείο, καλό είναι να μπουν άμεσα σε πρόγραμμα απεξάρτησης από την εικονική πραγματικότητα, στους δρόμους και στους εργασιακούς χώρους είναι οι μάχες και όχι δια του «ποντικιού», ενώ οι συριζαίοι των ΜΜΕ που όταν υπάρχουν πολιτικά δύσκολες στιγμές, ποστάρουν γατάκια, ηλιοβασιλέματα, σκυλάκια, παραλίες και άλλα άσχετα, απλώς είναι μία εύθυμη νότα μέσα στην πολιτική κατρακύλα της κυβέρνησης ενός ακόμα μνημονίου.